Božo Predalič je pozabil, koliko glasov je Karl Erjavec zbral leta 2004

B.P.
01.10.2018 10:38

Po mnenju generalnega sekretarja v obeh Janševih vladah se levičarji "resnično delajo norca iz volje državljanov".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Da človek, ki mu zaupa tako malo ljudi, da na volitvah dobi manj kot 400 glasov, postane minister državotvornega resorja, je mogoče le v Sloveniji. Levičarji se resnično delajo norca iz volje državljanov. Do kdaj še?" se je pred dnevi na družbenem omrežju Twitter vprašal sekretar poslanske skupine SDS Božo Predalič, ob sporočilu pa objavil "dosežek" prvaka DeSUS Karla Erjavca na junijskih državnozborskih volitvah, ko je zbral vsega 394 glasov.
{twitter}https://twitter.com/BozoPredalic/status/1045746393476976640{/twitter}
Kot je znano, se predsednik upokojenske stranke ni uvrstil v državni zbor, bo pa minister za obrambo, kar je počel že v času prve Janševe vlade, ko je bil njen generalni sekretar prav Božo Predalič. Tedaj se Erjavec prav tako ni uvrstil v parlament, po podatkih državne volilne komisije pa je zbral še manj glasov kot letos, in sicer 321. Takratno poslansko skupini DeSUS so sestavljali štirje poslanci - Ivan Jelen, Vasja Klavora, Vili Rezman in Franc Žnidaršič.

DVK
Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta