Draga zabava: Ogorčena turistka pokazala, kakšno kazen je dobila, ker je v Splitu na ulici pila alkoholno pijačo

D.Ži
17.07.2023 09:37

Nova pravila urejajo javno življenje v drugem največjem hrvaškem mestu. Mimogrede ste lahko ob nekaj sto evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Še pred vrhuncem turistične sezone so v Splitu postavili table, ki turiste opozarjajo na odgovorno vedenje v tem mestu. Na enem od plakatov piše, da je pitje alkohola v javnosti prepovedano.

Image: 383492584, License: Royalty-free, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods., Model Release: no
Profimedia

"Brez alkohola v javnih prostorih. Ostanite v lokalih in se zabavajte," piše v opozorilu. Na tabli piše, da so kazni do 300 evrov. Zdaj se je na TikToku pojavil videoposnetek turistke, ki jih je dobila po prstih.

Ženska na posnetku maha s papirjem in govori, kako vroča je. Kaj kmalu postane jasno, da v roki drži položnico. "Na Hrvaškem dobite 150 evrov kazni za uživanje alkohola na ulici. Pozor, ljudje, pravila so se spremenila," opozarja ženska. 

@splitboatparty Read it n weep #fyp #foryou #split #croatia #boatparty #europesummer ♬ original sound - Split Boat Party

Video je bil objavljen na TikTok profilu Split Boat Party in ima skoraj pol milijona ogledov. V komentarjih se je oglasilo veliko Hrvatov in tujcev.

Profimedia

"Me veseli, da si dobila kazen", "Ne vem, kako ti je uspelo dobiti kazen. Prvič slišim za kaj takega na Hrvaškem, pijem pa že leta", "Morali bi te oglobiti 500 evrov", "Tudi v Španiji pišejo kazni" , "Končno" so le nekateri komentarji.

Pravila javnega obnašanja prepovedujejo tudi opravljanje potreb na ulicah, glasno kričanje v mestu in sprehajanje v kopalkah ali brez majice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta