(FOTO) Raj za nagce: Na Hrvaškem se skriva čudovita plaža, ki je povsem navdušila CNN

D.Ži
20.07.2023 11:00

Če iščete košček idile pod soncem, kjer lahko kopalke kadarkoli tudi slečete, potem je na Makarski rivieri pravi kraj za vas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža Nugal je že dolgo ena izmed priljubljenih destinacij naturistov in nudistov.
Profimedia

Plaža Nugal je ena v nizu slikovitih plaž Makarske riviere, nahaja se v bližini Tučepa in je edinstvene naravne lepote.

Do čudovite prodnate plaže, ki se nahaja ob vznožju velikih pečin, lahko pridete, če se spustite skozi bujen gozd parka Osejava, ki se razteza tri kilometre od Makarske proti Tučepom. Leta 2019 jo je portal European Best Destinations (isti, ki je zagrebški adventni sejem označil za najboljšega) razglasil za tretjo najlepšo v Evropi.

Profimedia

Nekoliko pozneje so jo pohvalili tudi Britanci v Evening Standardu, kjer so zapisali, da je Nugal "skriti dragulj". Britanci so takrat še posebej izpostavili, da ponuja neverjetno zasebnost in da so oblačila na tej plaži neobvezna. Plaža Nugal je namreč že dolgo ena izmed priljubljenih destinacij naturistov in nudistov, zato jo je CNN letos uvrstil na lestvico najboljših nudističnih plaž na svetu, piše hrvaški Index.hr.  

Profimedia

"Do te plaže nasproti otoka Brača, obdane s strmimi pečinami in senco borovcev, lahko pridete po ozki poti. S seboj obvezno vzemite debelo brisačo ali celo ležalnik, saj je površina plaže prodnata, ne peščena. Plaža Nugal je od najbližjega mesta oddaljena približno pol ure hoje, do nje lahko priplujete tudi z ladjo iz Makarske ali Tučepa," piše CNN.

Profimedia

Leta 2020 jo je ugledni Condé Nast Traveler uvrstil med najlepše v Evropi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta