Hujše od New Yorka? V eni uri umor 17-letnice in napad na 15-letnika

M.R.
03.04.2018 14:55

Dva napada na najstnika v razmaku ene ure vzbujata skrb med Londončani. Policija je namreč včeraj zvečer v Tottenhamu našla truplo 17-letnega dekleta, malo pred tem pa so v Walthamstowu našli 15-letnika z vbodnimi ranami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Preiskovalci na kraju umora 17-letnice
Reuters

21-letna ženska, ki je videla umor 17-letnega dekleta, je za britansko medijsko hišo BBC povedala, da je žrtev postopala s svojimi kolegi, ko jo je brez kakršnega koli razloga zadel strel iz avtomobila. "Avto se je ustavil in začelo se je streljanje," je povedala priča. Sama je skušala nato dekletu še pomagati. Dala jo je na bok in jo trepljala po hrbtu ter ji govorila, da bo vse v redu.
Še pred reševalci je na kraj dogodka prišla mati ustreljenega dekleta. "Kričala je. Ni vedela, kaj storiti," pojasnjuje priča. Prijateljica pokojne pa je povedala, da je bila Tanesha znana v naselju in da ni bila nikoli vpletena v kakršne koli težave. 

Reuters

Več umorov v Londonu kot v New Yorku

Ob tem se pojavlja zaskrbljenost zaradi porasta kriminala v Londonu. Število umorov je namreč v zadnjih dveh mesecih preseglo število umorov v New Yorku. 
Letos so v prvih treh mesecih v New Yorku obravnavali 50 umorov, v Londonu pa 46. A februarja so morali policisti v britanski prestolnici preiskovati 15 umorov, med tem ko so jih v New Yorku 11. Marca pa je bilo v Londonu kar 22 umorov, kar je en več kot v New Yorku. Bilanca zadnjih dveh mesecev torej kaže, da je bilo umorov več v Londonu kot v New Yorku. 
Metropolitanska policija je zato zaskrbljena. "En umor je en preveč, zato se z našimi partnerji trudimo razumeti ta porast in ugotoviti, kaj lahko storimo, da bi preprečili te tragedije," je povedal predstavnik policije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta