Mladi turisti v Splitu imajo novo zabavo, ki je lahko tudi nevarna

M.R.
05.08.2024 12:01

Potem ko so opazili mlajše turiste, ki so s ceste na ​Matejuški odnesli prometni znak za delo na cesti, predvidevajo, da gre za nov trend mladine, ki se pride v Split zabavat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Split
Profimedia

Najprej odstranijo prometni znak, nato pa ga različne skupine premeščajo iz ulice v ulico, poroča časnik Slobodna Dalmacija. "K sreči je imel znak v naši zgodbi tudi heroja, mladeniča na motorju s splitskimi registrskimi oznakami, ki je mladega Angleža opozoril, da to ni ravno zabavno, zato je znak v nedeljo zjutraj končal ob zabojnikih za smeti v Starčevićevi ulici," poroča časnik. 

Za Slobodno Dalmacijo so domačini povedali, da je skupinica mladih, starih približno od 18 do 25 let, v soboto okoli 6. ure pri restavraciji Index majala znak, ki označuje cono za pešce. "Vprašam jih, kaj počnejo, oni pa se smejijo ... Šala, šala v angleškem jeziku. Torej šala, šala ... Turisti se šalijo z našimi prometnimi znaki. Tako so ga izruvali in ga takoj položili na tla," je novinarki Slobodne Dalmacije pojasnila Splitčanka, ki je mladino zalotila pri delu.

Prometni znak je tam ležal do sobotnega večera, nato pa ga je druga skupina tujcev premaknila. Odnesli so ga približno sto metrov stran, do križišča Starčevićeve in Gundulićeve ulice. Tam je ostal do nedelje zjutraj. "Ob približno 8. uri je prišla nova skupina, vesela, glasna, srečna, ki je med hojo po ulici pobrala znak in hodila z njimi naprej proti severu," je za časnik pripovedoval eden izmed stanovalcev Starčevićeve ulice, ki je vse skupaj opazoval s svojega balkona. 

Povedal je še, da so štirje mladeniči z znakom v rokah prečkali križišče, pri tem pa jih je ustavil Splitčan na motorju. "Imel je čelado, gre za mladega moškega, ki je opozoril mladeniče, da ni ravno primerno krasti prometne znake in jih kot svojo trofejo nositi po mestu, v katerem so gosti," je opisal domačin. Dodal je, da so mladi turisti nato znak prislonili ob kontejnerje, ob tem pa upa, da ga bodo pristojni odpeljali nazaj tja, kjer bi moral biti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta