Nedaleč od Maribora te dni največji turistični dogodek na severu Hrvaške - Porcijunkulovo 2024

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
22.07.2024 00:00

Srce Medžimurja tudi letos, od 1. do 5. avgusta, postaja središče kulture in pozitivnih čustev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Tradicionalna kulturno-turistična prireditev - Porcijunkulovo, ki v tej obliki poteka že od leta 1964, sprva kot "Sejem tradicionalnih obrti" ob cerkvenem prazniku Angelske Gospe, nato pa se je v šestih desetletjih razvila v največji turistični dogodek na severu Hrvaške.

Porcijunkulovo letos prinaša privlačen program, prepleten z vero, tradicijo in zabavo, ki bo vključeval že znane elemente, kot so sejem tradicionalnih obrti, dramske predstave, koncerti na veči odrov, razstave, ulične predstave in izobraževalne delavnice ter nekaj novosti.
Arhiv Naročnika

Nepogrešljiv del Porcijunkulova so stojnice, kjer se bodo s svojimi kreacijami in izdelki predstavljali domači razstavljavci. Okusne lokalne specialitete ter sveža ponudba jedi čakajo goste na tradicionalni gastro poti, idealni za pogostitev z različnimi dobrotami. Duhovna sfera, ki je temelj same manifestacije, čaka romarje z številnimi verskimi vsebinami ter evharistična slavja v hrvaščini, slovenščini in v mađarščini. Preprosto, za vsakogar se nekaj najde v pisanem medžimurskem sejmu.

Arhiv Naročnika

Posebna zanimivost bo cona „Sejem v dobi Zrinskih“ katera se bo nahjala v jezeru starega mestnega jedra kjer bo na interaktiven način prikazano življenje v dobi Zrinskih. V nasprotju z zgodovinskimi znamenitostmi pripravljamo še Urbano cono in VinoGrad za ljubitelje kakovostnih vin, zabaviščni park, otroško cono in Deklino oazo v samem Parku Zrinskih.

Arhiv Naročnika

Različne glasbene poslastice bodo navdušile obiskovalce Glavnega odra, ki se tudi letos nahaj na ŠRC Mladost. Vsak večer obuiskovalce čaka nova glasbena zabava, preko brezplačnih koncertov, z odličnimi glasbeniki, ki bodo zagotovo popestrili vzdušje. Prvi večer in uvodni dan prihaja ekipa A strani, v petek plešejo na hite Vesne Pisarović, v soboto pa nastopa legendarni Halid Bešlić. V nedeljo na prizorišče prihaja eden in edini Jole, ponedeljek pa je rezerviran za Crveno jabuko, ki bo zaključila letošnje Porciunkulovo.

Arhiv Naročnika
Arhiv Naročnika

Bodite del jubilejnega, šestdesetega Porcijunkulova, ki traja od četrtka, 1. avgusta, do ponedeljka, 5. avgusta, in odkrijte čare dogajanja v Čakovcu. Uživajte v bogatem programu in doživite veselje, ki združuje vernike, ljubitelje tradicije in dobre zabave željne obiskovalce.

Arhiv Naročnika

Doživite ta edinstven dogodek, ki ima svoje korenine v bogati medžimurski zgodovini in preživite nepozabne trenutke z družino in prijatelji med rekama Muro in Dravo.

Arhiv Naročnika
Za več informacij obiščite uradno spletno stran Turistične skupnosti Čakovec www.visitcakovec.com in Facebook stran Visit Čakovec.

Se vidimo v Čakovcu!

Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.