Norost zmagala na Dolenjskem

ANIK
05.01.2019 02:47

Absolutna zmagovalka 14. Novoletnega festivala v Dolenjskih Toplicah je bila slovenjegoriška skupina Norost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalci na festivalu v Dolenjskih Toplicah - ansambel Norost.
Osebni Arhiv

Nekaj dni nazaj je bil v KKC Dolenjske Toplice 14. Novoletni festival narodno-zabavne glasbe Dolenjske Toplice. Na njem je nastopilo 14 ansamblov (Livada, Vesela dolina, Divja kri, Ultima, Norost, Refren, Ansambel Roka Kastelca, Petovia kvintet, Ansambel Hec, Ansambel Strel, skupina Lenarti, Frajerke, Prisrčniki in skupina Pika na i). Izvajalcem so bile podeljene nagrade strokovne komisije in nagrade občinstva. Strokovna komisija je podelila štiri nagrade. Posebno nagrado strokovne komisije je prejela skupina Pika na i, pokal za najboljše besedilo Frajerke za skladbo Dve srci, pokal za najboljšo instrumentalno izvedbo Petovia kvintet in za najbolj izviren nastop skupina Lenarti.
Podeljeni so bili tudi zlati, srebrni in bronasti termalčki za skupek ocen strokovne komisije in občinstva. Bronastega termalčka je prejela Divja kri, srebrnega pa Ansambel Roka Kastelca. Absolutni zmagovalci letošnjega festivala v Dolenjskih Toplicah in dobitniki zlatega termalčka pa so postali člani skupine Norost, ki jo sestavljajo najstniški ustvarjalni glasbeniki: Anej Fanedl iz Pernice, ter Nika Matečko in Nino Šnajder iz Jakobskega Dola. Predstavili so svojo novo skladbo Srčni zaklad, pod katero sta se podpisala Matej Trstenjak (besedilo) in Anej Fanedl (melodija). 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta