Pospravite telefon! Na teh 7 čudovitih lokacijah je snemanje selfijev strogo prepovedano, lahko vas celo aretirajo

D.Ži
22.03.2023 10:32

Skušnjava je velika, a posledice so lahko hude. Zaradi zagotavljanja varnosti so lokalne oblasti ponekod prepovedale ustvarjanje avtoportretov s pametnimi telefoni in palicami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Meka je izjemno fotogenična, a na selfi pri vselej množično oblegani Kabi kar pozabite. 
Profimedia

Preden spakirate svojo palico za selfije za naslednje počitnice, boste morda želeli preveriti lokalne zakone države, v katero se odpravljate.

Selfiji so postali izjemno priljubljen način fotografiranja na počitnicah, vendar je več priljubljenih turističnih destinacij v državah, kot so ZDA, Združeno kraljestvo, Francija in Španija, uvedlo pravila, ki obiskovalcem preprečujejo ustvarjanje telefonskih avtoportretov, predvsem zaradi varnosti.

Fotografski strokovnjaki pri ParrotPrint.com so našteli sedem lokacij po svetu, kjer je fotografiranje selfijev strogo prepovedano, ponekod celo kaznivo.

1. Snemanje selfijev z "velikimi mačkami" v New Yorku

Ne glede na to, ali ste v živalskem vrtu, na karnevalu ali cirkusu, je v New Yorku prepovedano posneti selfi s katero koli "veliko mačko". Zakon, ki je bil sprejet leta 2014, omejuje interakcije med ljudmi in živalmi, kot so tigri, levi ali druge velike mačke, da bi preprečili poškodbe ali smrt.

Velike mačke v New Yorku pustite pri miru.
Profimedia

2. Snemanje selfijev s kraljevimi dragulji v Londonu

V Hiši draguljev v londonskem Towerju si lahko obiskovalci ogledajo dragocene kronske dragulje, ki so postavljeni blizu oboroženih stražarjev. Vendar so tam le za ogled, saj fotografiranje v Hiši draguljev ni dovoljeno. Fotografiranje, torej snemanje selfijev, velja za varnostno tveganje in je zato popolnoma prepovedano.

Nič ne bo s selfijem ob londonskih kronskih draguljih.
Profimedia

3. Snemanje selfijev na plaži La Garoupe v Franciji

Od leta 2014 je uprava plaže La Garoupe, ki se nahaja v Antibesu v Franciji, obiskovalcem prepovedala snemanje selfijev med poletno sezono. Zakon je bil uveden, da bi preprečili, da bi se ljudje hvalili s svojimi počitnicami. Imajo celo "počitniško spam policijo", ki bdi nad obiskovalci.

Plaža La Garoupe je čudovita, a si domačini ne želijo pretirane promocije na družbenih omrežjih. 
Profimedia

4. Snemanje selfijev v Meki, Savdska Arabija

Potem ko je več ljudi posnelo selfije in jih objavilo na spletu, so savdske oblasti prepovedale fotografiranje na obeh svetih mestih. Fotografiranje je prepovedano v Sveti mošeji v Meki in Prerokovi mošeji v Medini.

Ustvarjanje selfijev bi bilo v gneči sredi Meke preprosto preveč nevarno. 
Profimedia

5. Snemanje selfijev na teku bikov v Španiji

Selfiji so na znamenitem letnem dogodku v Pamploni v Španiji prepovedani - in to z dobrim razlogom. Da se ljudje ne bi spravljali v nevarnost zaradi selfijev, je udeležencem prepovedano držati v rokah snemalne naprave, vsem pa je prepovedano tudi fotografiranje. Pravila so tako stroga, da vas lahko, če ugotovijo, da jih kršite, naženejo s teka, pridržijo ali aretirajo, grozi vam tudi kazen v višini več kot 3400 evrov, piše hrvaški portal PunKufer.

Kako v Pamploni bežati pred biki in pri tem biti fotogeničen?
Profimedia

6. Snemanje selfijev na japonskih železniških postajah 

Zahodnojaponska železniška družba je ljudem prepovedala ustvarjanje selfijev s selfi palico. Zakon je bil uveden leta 2015, da bi zaščitil obiskovalce pred udarci v nadzemne žice, ki bi lahko povzročile električni udar, in preprečil, da bi ljudje padli na tirnice, ko bi bili osredotočeni na snemanje.

No, na Japonskem skušnjava koga vendarle premaga. Kljub zagroženim kaznim. 
Profimedia

7. Snemanje selfijev z medvedi v Kaliforniji

Interakcija z divjimi živalmi za ustvarjanje selfijev je precej neumen razlog, da se spravite v nevarnost, vendar so uradniki jezera Tahoe morali to ljudem uradno prepovedati, saj se jih je vse več poskušalo fotografirati z medvedi.

Ljudje so v Kaliforniji čisto zares poskušali pozirati z medvedi. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta