Slovenska Bistrica: Impol odprl novo halo, obvoznica do leta 2020

Barbara Bradač Barbara Bradač
16.04.2018 18:59

Država bo za izgradnjo druge etape zahodne obvoznice Slovenska Bistrica in izgradnjo kablovoda, bistvenega za poslovanje Impola, namenila skoraj devet milijonov evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Slovenski Bistrici so župan Ivan Žagar, minister za infrastrutkuro Peter Gašperšič in prvi mož Impola 2000 Andrej Kolmanič podpisali sporazum o drugi fazi gradnje obvoznice.
Igor Napast

V Slovenski Bistrici je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič s slovenskobistriško občino in družbo Impol podpisal sporazum o izgradnji kablovoda in izgradnji druge etape zahodne obvoznice, ki omogoča nadaljnji razvoj tega bistriškega predelovalca aluminija. Investicija v vrednosti skoraj devet milijonov evrov bo prometno razbremenila občino in zagotovila ustrezno oskrbo podjetja z električno energijo.

Igor Napast
V novi Impolovi hali že od februarja letos poteka proizvodnja s šestimi CNC-stroji.
Igor Napast

Investicije bodo povečale proizvodnjo za 30 odstotkov

Spisek investicij Impola do leta 2025 je dolg in težak. Samo letos bodo investirali deset milijonov evrov v valjarništvo, pravkar končujejo enako težko investicijo v livarništvo, gradijo že profilarno, prihodnje leto bodo vložili 17 milijonov evrov v stiskalniški program ... Te investicije bodo povečale proizvodnjo podjetja za 30 odstotkov. Posledica tega bo, da bo dnevno peljalo v Impol in iz njega skozi Slovensko Bistrico 80 tovornjakov, in predsednik upravnega odbora Skupine Impol Jernej Čokl​​ napoveduje prometni infarkt občine, če ne bo zgrajena obvoznica.

Začetek del februarja prihodnje leto

Podpis sporazuma prinaša na to območje za izgradnjo druge etape obvoznice in cevne infrastrukture, po kateri bo tekel kablovod, slabih devet milijonov evrov iz državnega proračuna. Največ denarja bo namenjenega gradbenim delom za izgradnjo obvoznice, ki bo dolga 1,3 kilometra in bo tekla od Impola do bližine avtoceste oziroma krožišča pri Hoferju.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta