(VIDEO) Brez glasbenih podvigov ne gre niti v času pandemije koronavirusa

Gr.G.
06.04.2020 09:07

Z glasbo je naš vsakdan bolj prijeten, so prepričani mnogi. Številni umetniki, glasbeniki, znanstveniki in spletni uporabniki so se tako odločili v časih izoliranega bivanja vsak na svoj način prispevati k dobremu počutju sozemljanov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Reuters

Besedilo za Coronavirus Rhapsody, parodijo, ki temelji na veliki uspešnici Queenov Bohemian Rhapsody, je prispeval Dana Jay Bein, zapel ga je Adrian Grimes. Oba želita prispevati nekaj pozitivnega v teh težkih časih. 4,4 milijone ogledov na YouTube in komentarji v stilu: "Prepričan sem, da bi Freddy užival v tej različici", pove dovolj. V dveh tednih je pesem postala velik hit.
{embed_youtube}https://youtu.be/8KPbJ0-DxTc{/embed_youtube}
Mario Rosenauer z umetniškim imenom Thomas Wolf pa je v Nemčiji pesem posvetil trislojnemu toaletnemu papirju. "Ti si moj življenjski eliksir, moj hlačni kavalir, trislojni WC papir," prepeva Rosenauer. Mnogi so pesem že označili za hit poletja 2020. Zanimivo je, da je nastala že novembra lani, ko je Rosenauer posnel tudi video spot.
{embed_youtube}https://youtu.be/YdSsLrp2yRA{/embed_youtube}
{embed_youtube}https://youtu.be/YOEdXLfsmuI{/embed_youtube}
V oddaji Kaj dogaja z Jonasom pa je svoje prispeval tudi akademski glasbenik, imitator in voditelj Tilen Artač. Za ogled kliknite TUKAJ
Pesem za trenutne čase pa so ustvarili Die Arzte. "Pesem za notranjost. Pesem za na kavč. Pesem za testerje žimnic. Pesem za vse, ki si želijo urediti zbirko plošč. Za vse tiste, ki bodo končno počistili kuhinjo in si na novo organizirali programe satelitske televizije. Pesem za učenje na daljavo, za učne ure prek Skypa. Pesem za pranje rok, za meter in pol razdalje, za medicinske sestre in brate, za pripravljenost medicinskega osebja. Pesem za solidarnost, pesem za vse, pesem za zdaj, pesem zate," so zapisali na YouTubu. 
{embed_youtube}https://youtu.be/t_s6waEUTbI{/embed_youtube}
Zanimiv je poskus znanstvenikov, ki so strukturo novega koronavirusa pretvorili v glasbo. Vsi smo že videli grafične prikaze koronavirusa, znanstveniki pa so beljakovinsko spiralo pretvorili v zvok, ki ga je na svojem SoundCloud profilu objavil Markus J. Buehler
{soundcloud}https://soundcloud.com/user-275864738/viral-counterpoint-of-the-coronavirus-spike-protein-2019-ncov{/soundcloud}
Verjetno pa ste v zadnjih dneh kje slišali Odo radosti, ki jo je prek spleta za vse ljudi, ki so ostali doma, z željo, naj časi kronakrize čim prej minejo, na daljavo zaigralo več orkestrov, med drugim simfonični orkester iz Kolorada.
{embed_youtube}https://youtu.be/p09hpKAv9Jc{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta