Dolgoletni rivali so si padli v objem, rokometaši Ormoža in Velike Nedelje odslej združeni

Bojan Bauman Bojan Bauman
14.07.2020 08:01

Upravi Ormoža in Velike Nedelje nameravata z združitvijo Prlekijo še bolje usidrati na rokometni zemljevid Slovenije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z združitvijo nameravajo ormoški rokometaši napredovati tudi v času, ko je za rokomet na voljo vse manj denarja.
Sašo Bizjak

Ko se bodo rokometaši prvoligaša Ormoža 27. julija znova zbrali in začeli priprave za novo sezono, se bodo razporedili po dveh klubih. Prva ekipa ostaja v dvorani na Hardeku. Mladina, ki si še ni izborila prostora med najboljšimi, se takrat ne bo selila v Mursko Soboto ali v druge klube v okolici - priključili se bodo drugi ekipi Ormoža. In treninge preselili v tri kilometre oddaljeno dvorano Brežice, v Veliko Nedeljo, kjer bodo nastopali za Veliko Nedeljo.

​Razkošje, ki ga nimajo niti Celjani

Ormoški podmladek bo tako hitreje napredoval v domačem okolju. Takega razkošja, kot ga pri sestavi ekipe dobiva ormoški trener Saša Prapotnik, ki bo imel poslej zmeraj na voljo skoraj dve ekipi, nima niti njegov kolega iz slovitega Celja Tomaž Ocvirk. Celjani so že pred leti razpustili drugo ekipo, v Prlekiji jo kljub težkim časom za šport, zaznamovanim s koronakrizo, ustanavljajo.
Da bo združevanje teh dveh rokometnih klubov iz ormoške občine junija letos šlo tako gladko, ni upal napovedati nihče, ki je vsaj načeloma poznal razmere. Rokometaši Ormoža in Velike Nedelje so bili skozi zgodovino veliki nasprotniki. Zmage v teh obračunih so imele posebno težo, porazi so boleli - najmanj do naslednjega dvoboja. "Še pred petimi leti je bilo povsem nemogoče, da bi naš trener šel v Ormož in tam prevzel ekipo. To se je vmes zgodilo. In zdaj končno prihaja tudi ormoški trener v Veliko Nedeljo," je ob nedavni združitvi ugotavljal Janko Meško, tehnični vodja rokometašev Velike Nedelje. Nekdanji rokometaš, ki je najprej pomagal pri rivalstvu, zdaj pri združevanju.

​Bik ostaja

Trenutno člani Velike Nedelje nastopajo v tretji rokometni ligi. A ormoški trener Uroš Krstič, ki bo prevzel vodenje druge ormoške ekipe, okrepljene z rokometaši Velike Nedelje, napoveduje preboj: "Združeno moštvo bo imelo na voljo tako izkušene rokometaše Velike Nedelje kot mladost iz Ormoža. Naš cilj bo preboj v I. B-ligo že v prvem letu skupnega delovanja." S tem je napovedal svetlejše čase tudi za rokomet, ki ga bodo spremljali v dvorani v Veliki Nedelji. Ta ekipa bo nastopala z grbom, na katerem bo še naprej velikonedeljski simbol - bik. "Oba kluba ostajata še naprej, s prijatelji iz Velike Nedelje pa smo se dogovorili za sodelovanje, ki bo prineslo večji učinek. Na tekmah članskih ekip si tako obetamo polne dvorane tako v Ormožu kot v Veliki Nedelji. Verjamem, da bomo kmalu ponosni na naše sodelovanje," je ob podpisu združitve razmišljal Martin Hebar, predsednik ormoškega kluba, sicer v odhodu.
Podobno optimističen je tudi predsednik rokometašev Velike Nedelje Primož Kumer: "Gre za sodelovanje med kluboma, s katerim bomo rokometno občino Ormož še bolj zasidrali na rokometnem zemljevidu Slovenije." No, za zdaj bodo združili le člansko in mladinsko ekipo. Medtem ko bodo ekipe, vključno s kadeti, še naprej trenirale in nastopale v lastnih okvirih. Želja trenerjev pa je, da bi tudi na teh nivojih tedensko organizirali vsaj en skupni trening.
Rokometaši Ormoža so sicer lansko sezono končali na šestem mestu, ki bi jih vodila v skupino za prvaka. A je bila končnica prvenstva zaradi začetka koronakrize odpovedana. V naslednji sezoni bo ekipa ostala nespremenjena, vrnila pa se bosta Tilen Kosi in Dominik Ozmec, ki sta bila v prejšnji na rehabilitaciji po poškodbah. Prvo tekmo novega prvenstva bodo odigrali 5. septembra, ko bodo nasprotniki rokometaši Dobove, lani petouvrščenega moštva prve lige.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta