Audi, Mercedes-Benz in BMW: odpuščanja in skromnejši bonusi

Janez Kovačič Janez Kovačič
07.12.2019 02:52

Vse tri nemške premijske avtomobilske hiše - Audi, Mercedes-Benz in BMW - so te dni objavile načrte o zmanjšanju števila zaposlenih ali pa o dogovorih z zaposlenimi, s katerimi naj bi zmanjšali stroške oziroma prihranili veliko denarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ola Källenius (Daimler): elektrifikacija je (pre)draga, treba bo "racionalizirati". 
Daimler

Tako je Daimler AG, ki ima v lasti Mercedes-Benz, tega pa vodi Ola Källenius, sporočil, da bo število zaposlenih zmanjšal za deset tisoč ali nekako tri odstotke od skupaj več kot 304 tisoč ljudi, kolikor jih zaposluje. S tem naj bi do leta 2022 prihranil dobro milijardo evrov, denar pa potrebuje za nadaljnji razvoj električnih vozil, avtonomne vožnje in tako naprej. Število zaposlenih bodo zmanjšali z upokojevanjem, odpravninami in podobnim.
Tudi Audi je objavil, da bo odpustil okoli 9500 ljudi, pri čemer je pojasnilo, zakaj je treba to storiti, povsem enako kot pri konkurenčnem Mercedes-Benzu.
Pri BMW so se odločili za nekoliko mehkejši ukrep, saj so zmanjšali bonuse zaposlenim, s tem pa so se, kot je bilo rečeno, izognili bolj drastičnim ukrepom. S tem naj bi do konca leta 2022 privarčevali nič manj kot 12 milijard evrov. Dogovor bo začel veljati prihodnje leto. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta