Tesla pod drobnogledom ameriških oblasti

Janez Kovačič
27.11.2020 05:00
Ameriški zvezni urad za prometno varnost NHTSA je sporočil, da nadaljuje in razširja svojo preiskavo, povezano z delovanjem varnostnih sistemov v modelih S in X ameriške znamke Tesla, izdelanih med letoma 2012 in 2018.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tesla

Ameriški preiskovalci bodo pod drobnogled vzeli kar 159.000 vozil omenjenih modelov zaradi suma motenj v delovanju zaslonov na dotik. Težava naj bi potencialno negativno vplivala na delovanje vzvratne kamere, vidljivost ob vzvratni vožnji, odmrzovanje zadnjega stekla, delovanje smerokazov in opozorilnih zvočnih signalov, ki so del varnostno-asistenčnih sistemov avtonomne vožnje. Skrb NHTSA vzbujajo računalniški procesorji proizvajalca Nvidia, katerih življenjska doba je vezana na število programov, ki jih podpirajo, in ciklov ponastavitev.

Nekateri Teslini vozniki so se namreč pritoževali nad različnimi težavami, med njimi tudi zaradi problemov, povezanih z električnim polnjenjem in odmrzovanjem stekel.

Urad je vsega skupaj prejel 12.523 pritožb lastnikov Teslinih avtomobilov, kar je okoli osem odstotkov vseh lastnikov modelov S in X, težave pa se običajno pojavijo po treh oziroma štirih letih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta