V Slovenijo prispel novi audi A3: Kompaktni prestižnež

Janez Kovačič Janez Kovačič
15.07.2020 05:00

V Ingolstadtu so povili četrto generacijo audija A3, ki je še naprej na prodaj kot petvratni sportback in kot štirivratna limuzina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
A3 v novi izvedbi je nekaj daljši, v vsakem primeru z masko v obliki satovja in vbočeno pločevino na vsaki strani. Ne opaziš takoj, a videti je dobro.
Janez Kovačič

Številke imajo svojo težo in pomen: audi A3, kompaktni avtomobil premijskega značaja in razreda, na svetu od leta 1996, je doslej našel več kot pet milijonov kupcev, v tretji, torej predzadnji generacijski izvedbi 1,7 milijona. V četrti generacijski varianti računa na podoben tržni sprejem, pri čemer utegne bolj navdušiti petvratni sportback (SB), a tudi štirivratna limuzina ima svoj potencial.

Limuzina je za okrog 15 centimetrov daljša in tudi s prostornejšim prtljažnikom. Na slovenskem trgu bo verjetno še najprej v senci petvratnega sportbacka.
Tovarna
Ohranili smo najboljše iz analognega in dodali najboljše iz digitalnega sveta, pravijo pri Audiju. Prijazno je, da so na armaturi kljub vsemu ohranili nekaj stikal.
Janez Kovačič
Janez Kovačič
Janez Kovačič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta