Boris Popovič vztraja: Pritožil se bo še na občinski svet

B.P., STA
07.12.2018 16:17

Boris Popovič še ni prejel obrazloženega sklepa občinske volilne komisije, ki je zavrnila njegov ugovor glede županskih volitev, a se bo v vsakem primeru pritožil na občinski svet, je danes pojasnil za STA. Konstitutivna seja občinskega sveta v novi sestavi bo 20. ali 21. decembra. Aleš Bržan pa v odločitvi OVK vidi potrditev volje ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Popovič in Franci Matoz bosta očitno šla do konca ...
Tomažž Primožžič/FPA

Koprska občinska volilna komisija (OVK) je v četrtek v celoti zavrnila Popovičev ugovor z zahtevo po ponovnem štetju vseh glasov. Ob preizkušanju navedb iz ugovora je OVK opravil ponovno štetje na enem od volišč, po čemer se je prednost v prid protikandidatu Alešu Bržanu malenkost povečala, neuradno na 17 glasov razlike. S tem je OVK dokončno razglasila Bržana za zmagovalca županskih volitev.
Popovičev odvetnik Franci Matoz je neposredno po seji OVK pojasnil, da se bo posvetoval s Popovičem glede tega, ali vložiti pritožbo, še prej pa bo počakal na obrazložen sklep komisije.
Na OVK so danes za STA pojasnili, da so odločbo že poslali predstavnikom obeh kandidatov. Popovič je za STA navedel, da sklepa OVK še ni prejel, kljub temu pa je že napovedal, da se bo pritožil na občinski svet s predlogom, da ta naloži ponovno štetje glasovnic.

Sodelovanje med Sebastjanom Jeretičem in Borisom Popovičem je končano. 
Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta