(FOTO in VIDEO) Otroci okrasili mariborsko Avtobusno postajo: Izdelali tudi pekarno, kjer keksov ne pečejo za Božička

Barbara Bradač Barbara Bradač
05.12.2023 12:00

Izpod otroških rok je nastala v hodniku Glavne avtobusne postaje božična vas

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Praznično obarvanemu projektu se je letos pridružilo 13 mariborskih vrtcev in osnovnih šol; to so vrtci Borisa Pečeta, Ivana Glinška, Jadvige Golež, Jožice Flander, Otona Župančiča, Pobrežje, Studenci in Tezno ter OŠ Franca Rozmana Staneta, Malečnik, Martina Konšaka, Tabor in Toneta Čufarja.
Sašo Bizjak

Hiške, božičkova pekarna, škrati, medenjaki, pingvini, smrečice, pohorska strmina s smučarji in gondolo, je le del okrasitve, ki so jo izdelali otroci 13 mariborskih šol in vrtcev z učiteljicami in vzgojiteljicami in okrasili Avtobusno postajo Maribor. V hodniku pogled na dvanajst okrašenih dreves in površin pod njimi dokazuje, da otroška domišljija res ne pozna meja.

Na pokritem hodniku Avtobusne postaje Maribor je čakanje na avtobus decembra prijetnejše. 
Sašo Bizjak
Otroška domišljija ne pozna meja.
Sašo Bizjak

V znak zahvale je Marprom inovativnim izdelovalcem okrasitve ponudil medenjake in čaj ter uredil brezplačen avtobusni prevoz, da so si lahko ogledali, kaj so ustvarili. V Vrtcu Studenci so iz kartonske odpadne embalaže izdelali hišice in sestavili božičkovo mesto. "Pa pisane lučke smo naredili," je rekla Gaja, Teja pa dodala, da so naredili tudi pekarno, kjer pečejo kekse, samo ne za Božička, za otroke. "Na veseli december se pripravljamo nekaj časa in otroci se tega obdobja veselijo in če lahko pokažemo javnosti, kaj smo ustvarili, smo še bolj veseli," je dodala vzgojiteljica Mojca Borko iz poudarila, da je sodelovalo vseh šest enot njihovega vrtca. Mali ustvarjalci so z žarom v očkah ob svoji vasici tudi zapeli. Z risbicami in pisemci so napolnili Božičkov nabiralnik, za katerega jim je eden od voznikov obljubil, da ga bo odpeljal na daljni sever.

Sašo Bizjak
Kaj so zaupali Božičku je skrivnost.
Sašo Bizjak

"Okrasitev je samo velik plus za vse nas, ker je avtobusna postaja tudi javni objekt, namenjen vsem nam in tudi tako prispevamo k skupnemu sožitju mesta. Če pogledate te čudovite izdelke, nam dajejo zelo dobro energijo za naprej," je pojasnil direktor Marproma Ranko Šmigoc. Postavili so tudi osem metrov visoko smreko, ki v prazničnem obdobju razveseljuje voznike. 

Sašo Bizjak
Projekt okrasitve je izpeljal Marprom v sodelovanju z Uradom za vzgojo in izobraževanje mariborske občine. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta