(FOTO) Koga moti veselje otrok? Vandali drsališče posuli s soljo

Komaj dan po svečanem odprtju je bilo sežansko drsališče na Lipovem listu tarča vandalov. Neznanci so ledeno ploskev posuli s soljo, zaradi česar se je ledena plošča začela taliti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Namesto predprazničnega vrveža je včeraj sežansko drsališče kazalo takšno podobo.
Zavod Štip

Veselje ob ponedeljkovem odprtju Praznične Sežane 2023 je v torek skalil vandalizem. Neznanci so ledeno ploskev drsališča na Lipovem listu posuli s soljo, zaradi česar se je ledena plošča začela taliti.

"Občina Sežana, Zavod ŠTIP ter ORA Krasa in Brkinov z zgroženostjo najostreje obsojajo vandalizem ter uničevanje javne in zasebne lastnine. Nesprejemljiva, neodgovorna in brezobzirna dejanja v naše okolje vnašajo negativne posledice, ki se ne kažejo zgolj v materialni škodi, ampak povzročajo tudi splošno nevarnost," so zapisali.

Koga moti veselje otrok

Ob tem se poraja vprašanje, koga moti veselje otrok. "Zakaj drsališče, ki je namenjeno zabavi predvsem najmlajših občanov, nekoga zmoti do mere, da ga namerno uničuje?" se sprašujejo.

Kot še poudarjajo, si občani želijo sožitja, mirnega reševanja nestrinjanj in spoštovanja javne ter zasebne lastnine. "Namesto destruktivnega obnašanja spodbujajmo mirno izražanje stališč, konstruktivno reševanje težav ter spoštovanje pravic drugih."

Kršitelje zato pozivajo, da z nespametnim uničevanjem prenehajo, vse občane pa da vandalizem, obsodijo.

Kljub velikemu trudu zaposlenih na Zavodu ŠTIP ledena ploskev včeraj še ni omogočala varnega drsanja, zato je drsališče ostalo zaprto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta