(FOTO) Kurilna sezona je pred vrati: Na Kredarici sneži, dež se bo širil po državi in vztrajal do konca tedna

Asja Lednik
06.10.2021 15:16
Padavine so zajele večji del države.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Hladna fronta je dosegla sever Slovenije. Na Kredarici že sneži, so preko Twitterja sporočili na Agenciji RS za okolje (ARSO). V naslednjih urah se bodo obilnejše padavine razširile nad vso Slovenijo, sunki burje bodo od danes ponoči do petka zjutraj dosegali hitrost med 100 in 120 kilometri na uro. Kurilna sezona je tako že pred vrati.

Popoldne bo deževalo, predvsem ob morju bo tudi kakšna nevihta. Zlasti v južni Sloveniji bodo možni krajevni nalivi. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru burja. Temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 21 °C.

Tudi jutri bo oblačno, deževno in hladno, najmanj dežja bo na Primorskem. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13, najvišje dnevne od 8 do 13, na Primorskem do 18 °C, napovedujejo na ARSO.

V petek bo dež oslabel in ponehal, najkasneje na jugu in vzhodu. Tudi veter bo nekoliko oslabel. V soboto bo deloma jasno. Na Primorskem bo pihala burja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta