Kako v Celju in širše uresničujejo želje otrok

Rozmari Petek
24.12.2020 15:05
S pomočjo donatorjev, ki tokrat prihajajo iz vse Slovenije in tudi širše, bo v projektu Božičkova tovarna daril nocoj 1120 otrok pod srečico pričakalo darilo, čeprav bi si to njihovi starši težko privoščili. Želje otrok iz rejniških družin pa so znova uresničili obiskovalci Citycentra.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri dostavi daril so pomagali policisti in gasilci.
Enostavno Pomagam

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je že šesto leto zapored izvedlo svoj največji projekt Božičkova tovarna daril. Letos se je zaradi epidemiološke situacije prvič preselil na splet in doživel neverjeten uspeh. V 14 dnevih jim je uspelo, da so vsi otroci dobili svojega Božičkovega pomočnika. "Velja omeniti tudi večjo donacijo za 250 daril podjetja HRC informacijski inženiring. Posebnost naše akcije je, da dostavimo darila otrokom na dom," sporočajo iz društva.

V projektu je sodelovalo več kot 43 vrtcev in osnovnih šol iz 49 krajev širše celjske regije, ki so predlagali za obdaritev 1120 otrok. Dvanajst prostovoljcev je opravilo kar 900 ur. Ob koncu zbiranja donacij so sestavili darila, primerna otrokovi starosti in višini donacije. Sledilo je še končno in najlepše dejanje, ko so škratje skupaj s 15 poklicnimi in prostovoljnimi gasilci ter policisti osebno dostavili darila na 519 naslovov in za to prevozili kar 1780 kilometrov. "Izjemno sem srečen in ponosen na slehernega dobrotnika, ki je prispeval k uresničitvi našega največjega projekta. Letos je zaradi spletne izvedbe segel glas o nas tudi preko meja, saj so bili donatorji tako iz cele Slovenije kot iz tujine. Zadnjih šest tednov je bilo napornih in vsi čutimo utrujenost, a je vse poplačano, ker nam je v rekordnem času uspelo obdariti vseh 1120 otrok in jim v štirih dneh dostaviti darila. Darila je do zdaj pričakalo več kot 4800 otrok," je ob koncu projekta zadovoljno dejal Milan Ninić, predsednik društva. 

V Citycentru Celje pa so že dvanajsto leto zapored v sodelovanju z osmimi enotami Centrov za socialno delo pripravili dobrodelno akcijo obdarovanja otrok iz rejniških družin iz širše celjske regije. "Ko smo pred več kot desetletjem razmišljali, komu bi lahko še posebej polepšali praznike ob koncu leta, se je porodila zamisel, da bi obdarili otroke, ki so zaradi različnih usod lahko prikrajšani. Naši obiskovalci so vedno pokazali, da so darežljivi, da imajo posluh tudi za skrite otroške želje. Gre za edinstven projekt v Sloveniji, ko z roko v roki z našimi ambasadorji sodelujemo pri obdarovanju otrok iz rejniških družin iz celjske regije," opisuje center managerka Darja Lesjak.

Otroci v starosti od 5 do 10 let, teh je bilo letos 43, so bili povabljeni k risanju svoje novoletne želje. Njihova likovna dela so bila nato razstavljena na posebni "jelki želja", ki je bila postavljena v nakupovalnem središču, ter zaradi izjemnih aktualnih razmer tudi objavljena na spletu. Vsem otrokom, ki so že malo starejši in svojih želja niso naslikali, pa je Citycenter Celje tudi letos podaril darilne bone Desetak. Vsako leto na ta način polepšajo praznike skupaj okoli 160 otrokom. Od začetka akcije je bilo tako doslej obdarjenih že več kot 1700 otrok.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta