Koga vse vabi na pogovore predsednica SD Tanja Fajon? Omenja se tudi Roberta Goloba

L. M.
22.12.2021 15:42

Predsednica SD Tanja Fajon je danes pozvala k oblikovanju močnega soglasja za spremembe. Fajonova na pogovore vabi vse demokratične sile, civilno družbo in nastajajoče stranke. "Zdaj ni čas za parcialne projekte, zdaj je čas, da stopimo skupaj," je poudarila predsednica SD. Neuradno je Fajonova prek posrednika že stopila v stik z Robertom Golobom, sestala naj bi se po novoletnih praznikih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tanja Fajon je poudarila, da razbitost na šibke stranke in liste ne bo pripeljala do drugačne vlade.

SD

"Za nami je težko leto. Leto razočaranja, jeze in nemoči. Jasno nam je pokazalo, da nam vlada vlada kaosa, konflikta in korupcije. Vlada to leto zaključuje z oceno negativno. To oceno ji daje 70 odstotkov državljank in državljanov," je leto 2021 ocenila predsednica SD Tanja Fajon. V novem letu nas po njenih besedah čaka prelomna odločitev – ali bomo demokratična država ali diktatura. "Socialni demokrati imamo odgovornost, da skupaj z vso demokratično opozicijo, civilno družbo in ljudmi dosežemo spremembe," je poudarila Fajonova.

Tanja Fajon naj bi se z Robertom Golobom predvidoma sestala po novoletnih praznikih.

Robert Balen

Prvo spremembo bo po njenih besedah prinesla zmaga nad aktualno vlado Janeza Janše, da se zaustavijo njena škodljiva, nezakonita in neustavna ravnanja, druga sprememba pa bo drugačno upravljanje z državo. Slovenija po besedah Fajonove potrebuje sposobno, povezano in učinkovito vlado, da se obnovi demokracija, ohrani in okrepi javno zdravstvo, postavijo zdravi temelji javnih financ, izpelje pravičen zeleni prehod in zastavi gospodarski razvoj, od katerega bodo imeli koristi vsi prebivalci.

Fajonova: Pripravljeni smo se pogovarjati tudi z Golobom

Fajonova je opozorila, da razpršen parlament, razbit na šibke stranke in liste, ne bo pripeljal do vlade, ki bo sposobna Slovenijo voditi varno in drugače, zato je pozvala k oblikovanju močnega soglasja za spremembe. "Pogovarjati se želim z vsemi gibanji, nastajajočimi strankami, civilno družbo in z vsemi demokratičnimi silami. V novem zavezništvu za spremembe je dobrodošel vsak. Zdaj ni čas za parcialne projekte, zdaj je čas, da stopimo skupaj." Fajonova je poudarila, da v SD v omenjeno soglasje prispevajo najboljši program za izzive pred Slovenijo: "Imamo kompetentno in sposobno ekipo srčnih ljudi. Imamo voljo in energijo, da se borimo za vizijo Slovenije, v katero srčno verjamemo."

Predsednica SD Tanja Fajon naj bi se z nekdanjim šefom Gen-I Robertom Golobom sestala po novoletnih praznikih. 

Arhiv Večera

Po oceni Fajonove je razdrobljenost prisotna zlasti v levo-liberalnem političnem prostoru, kar je slabo za demokracijo v Sloveniji. Na vprašanje, ali se lahko koaliciji KUL morda pridruži še kdo, je Fajonova odgovorila, da so pripravljeni komunicirati z vsemi, ki se ne strinjajo z dejanji aktualne vlade. Po njenih besedah bodo stranke KUL nato odločile, koga bodo sprejele v koalicijo: "Vse vabimo na sestanke, veliko teh sestankov pa že poteka." Morebiten vstop nekdanjega šefa GEN-I Roberta Goloba v politiko pa je Fajonova komentirala z besedami, da so se v koaliciji KUL pripravljeni pogovarjati tako z njim kot tudi z vsemi drugimi, ki delijo podobne interese in vrednote. Po neuradnih informacijah je Fajonova prek posrednika že stopila v stik z Golobom, s katerim naj bi se predvidoma srečala po novoletnih praznikih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta