Mesec: Levica se v razčiščevanje med premierjem in notranjo ministrico ne bo vpletala

Va, STA, A.L.
06.12.2022 15:01

V koalicijski partnerici Gibanja Svoboda si želijo, da "se ta stvar čim prej uredi".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tatjana Bobnar
Bobo

Koordinator Levice in podpredsednik vlade Luka Mesec ob zaostritvi odnosov med notranjo ministrico Tatjano Bobnar in premierjem Robertom Golob pravi, da se v to ne bo vmešaval, želi pa, da se "ta stvar čim prej uredi". Spor ne bo vplival na odnose med Levico in Svobodo, pravi Mesec, ki je s predsednikom vlade o tem govoril, vsebine pogovora pa ne bo razkrival.

"Javno povem predvsem to, da želim, da se ta stvar uredi in da se čim prej akterja med seboj pogovorita na ustrezen način," je izjavil Mesec. Izpostavil je, da ni akter v tem sporu, zato se vanj ne more in ne misli vmešavati, niti na kakršenkoli način v njem ne bo udeležena Levica. "To je pač spor med notranjo ministrico in predsednikom vlade in bom prepustil, da se na tej ravni tudi razreši," je dejal.

Na vprašanje o delu ministrice pa je ponovil svojo oceno, da se mu zdi strokovna: "Njeno delo ocenjujem pozitivno." Ali bi morebitni odhod Bobnar iz vlade karkoli pomenil za odnose v koaliciji, pa je odločno odgovoril, da ne.

Premier Golob bi rad, da ministrica Tatjana Bobnar sama odstopi, a ta tega ne bo storila

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta