Na čelo Intereurope Borut Flander

Srečko Klapš Srečko Klapš
30.08.2023 16:32

Upravi koprskega logista, ki je v prvi polovici leta ustvaril 95 milijonov evrov prihodkov in je v lasti Pošte Slovenije, bo od novembra predsedoval Borut Flander.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Intereuropa, ki jo bo s štiriletnim mandatom vodil Borut Flander, je v pol leta pridelala 2,7 milijona evrov dobička. 
Sherpa

Nadzorni svet družbe Intereuropa je na današnji seji za novega predsednika uprave imenoval Boruta Flandra, ki bo štiriletni mandat nastopil 1. novembra letos. Borut Flander je večino svoje dosedanje poslovne kariere namenil celovitemu strateškemu prestrukturiranju in poslovno prodajnemu razvoju podjetij, v katerih je deloval. Nazadnje je bil direktor podjetja Kovinoplastika Lož. Člana uprave Intereurope sta še namestnik predsednika uprave Aleš Klavžar in članica uprave – delavska direktorica Blanka Česnik Wolf.

Skupina Intereuropa je na podlagi nerevidiranih podatkov v prvem letošnjem polletju ustvarila 95 milijonov evrov prihodkov in dosegla dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) v višini 8,2 milijona evrov, kar je za 11 odstotkov več od primerljivega v prvem polletju lanskega leta. Poslovni izid iz poslovanja (EBIT) v višini 4,4 milijona evrov je presegel tako načrtovanega kot primerljivega lanskega za 5 odstotkov. "Kljub vplivu umirjanja gospodarske aktivnosti in razmeroma še vedno visoke inflacije, je Skupina Intereuropa prvo polletje letošnjega leta zaključila s pozitivnim poslovnim izidom v višini 2,7 milijona evrov. Ta je za 8 odstotkov nižji od načrtovanega, na kar so predvsem vplivali višji stroški financiranja," so zapisali v objavi na spletni strani Ljubljanske borze. Dodali so še, da so za 4,4 milijona evrov znižali finančno zadolženost, ki je zaključku prvega polletja znašal 38,1 milijona evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta