Na teh cestah v Ljubljani bodo prehitre voznike lovili stacionarni radarji

M.R.
30.08.2023 10:54

V Ljubljani so že 16. avgusta radarje za merjenje hitrosti na cestah namestili v štiri ohišja, ki stojijo v bližini šol. Tam bodo vztrajali predvidoma do 11. septembra, so zapisali na spletni strani ljubljanske občine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ohišje radarja na Tržaški cesti v Ljubljani.
Robert Balen

Stacionarne merilne naprave so tako v ohišjih na naslovih Cesta v Mestni log 45, Tržaška cesta 74, Roška cesta 17 in Aljaževa ulica 45. Slednja lokacija je nova, z ljubljanske občine pa še sporočajo, da bodo ob začetku šolskega leta predvsem na lokacijah v okolici šol in vrtcev meritve hitrosti opravljali tudi z mobilnima samodejnima merilnima napravama, ki sta nameščeni v vozilih mestnega redarstva. 

"Želimo si, da bi šolsko leto minilo varno in mirno, predvsem za naše najmlajše, ki so v prometu slabše vidni in težje predvidijo nevarne položaje. Zato opozarjamo voznike in ostale udeležence v prometu, da naj bodo pozorni na otroke v prometu čez celo leto in ne le nekaj prvih dni v septembru," še sporočajo z ljubljanske občine. 

Robert Balen

V septembru bodo patrulje mestnega redarstva v okolici šol in vrtcev posebej pozorne tudi na vozila, parkirana na pločnikih, prehodih za pešce in kolesarskih stezah, v primeru oviranja in ogrožanja udeležencev v prometu, pa bodo odrejeni tudi odvozi s pajkom, opozarjajo.

Na kritičnih točkah bodo redarji skrbeli za varno prečkanje cest, pri tem pa voznike pozivajo, naj upoštevajo prednost pešcev in naj se ravnajo po znakih ter navodilih redarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta