Nova KBM prodaja svoje nepremičnine

Urban Červek Urban Červek
05.02.2019 15:28

Pri Novi KBM so potrdili, da prodajajo svoje prostore v Maistrovih dvorih in v centru City.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Je naprodaj tudi fontana pred sedežem Nove KBM? V banki trdijo, da ne, so pa očitno ocenili vsa umetniška dela, ki jih ima banka v lasti.
Andrej Petelinšek

"Da, Nova KBM prodaja prostore v Maistrovih dvorih in v centru City. Trenutno so namreč zaledne in strokovne službe razkropljene na kar petih lokacijah v mestu, posledica so slabši delovni in komunikacijski procesi," je na naše vprašanje odgovoril Jure Bračko, pri Novi KBM pristojen za odnose z javnostmi.
Nadaljeval je: "Ob tem so na nekaterih lokacijah prostori le delno zasedeni, nekdanja stavba KBS pa je praktično že prazna. KBS-stavbo prodajamo že od lani." Zaledne in strokovne službe bodo tako združene v centrali in stavbi RCA Tezno, ostaja pa premium poslovalnica v Maistrovem dvoru.
V letošnjem letu banka "premišljeno nadaljuje projekt uvedbe odprtih pisarn (open space) ... glavni cilji projekta so ustvariti sodobno, stroškovno učinkovito ter prijetno delovno okolje", je še sporočil Bračko. Po mnenju vodstva bodo tako opremljeni prostori "izboljšali pretok informacij, organizacijo dela, okrepili sodelovanje in timsko delo". Pisarniški prostori bodo imeli tudi kuhinjske niše ter skupne družabne in sprostitvene kotičke. Da bi bili novi prostori v čim večji meri urejeni skladno z željami zaposlenih, so imeli ti priložnost glasovati za najboljše rešitve.
V Novi KBM so tudi zanikali informacije, da nameravajo prodati tudi fontano pred sedežem banke na Trgu Borisa Kraigherja. Smo pa neuradno izvedeli, da so se odločili opraviti cenitev vseh umetniških del v lasti banke, med njimi je tudi omenjena fontana. Kolikšna je njena ocenjena vrednost, nismo izvedeli. Fontana Ples vil je bila postavljena leta 1997 in je delo Andreja Gabrovca - Gaberija. Prikazuje ženske like, ki se kopajo v vodi.
Maja bo tretje leto, odkar so Američani, sklad Apollo, skupaj z EBRD prevzeli vajeti v Novi KBM. Posel je bil sklenjen že junija 2015, a zaradi izpolnitve odložnih pogojev so v banko prišli nekaj kasneje. Že takrat so napovedali obsežno prenovo, prestrukturiranje in s tem pripravo banke za naslednjo prodajo. Umik so napovedali okvirno v sedmih letih. A ta hip so v skladu Apollo predvsem zelo resno zainteresirani za širitev na slovenskem trgu, saj so oddali nezavezujočo ponudbo za Abanko, ki naj bi jo država prodala do konca junija 2016.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta