Od torka bencin na Hrvaškem za malenkost cenejši kot v Sloveniji

STA, M.R.
25.07.2022 13:13

Cene pogonskih goriv na Hrvaškem se bodo v torek znižale. Liter bencina bo po novem stal 12,03 kune (1,601 evra), kar je 0,99 kune manj kot doslej, za liter dizelskega goriva pa bo treba odšteti 12,89 kune (1,716 evra) oz. 0,54 kune manj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

"Na mediteranskem trgu so se cene naftnih derivatov prejšnji teden znižale, zato smo se odločili takoj poseči v cene in tako zaščititi standard hrvaških prebivalcev in gospodarstva," je povedal, je danes po konferenčni seji vlade sporočil gospodarski minister Davor Filipović in dodal, da trošarine in marže trgovcev ostajajo nespremenjene.

Po Filipovićevih besedah je cilj vlade, da prebivalci pogonska goriva kupujejo po nižji ceni, zato so tokrat v cene posegli teden dni po zadnji spremembi, in ne šele po dveh tednih, kot to sicer velja od začetka junija.

V Sloveniji do 1. avgusta na bencinskih servisih zunaj avtocest velja cena 1,62 evra za liter 95-oktanskega bencina, cena za liter dizla pa znaša 1,70 evra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta