Opozicijske stranke pozdravljajo zagotovitev sredstev za vodo v Anhovem

STA, A.L.
18.11.2021 18:12

Opozicijske stranke so danes pozdravile dejstvo, da so poslanci s sprejemom dopolnil k državnima proračunoma za prihodnji dve leti zagotovili finančna sredstva za ureditev novega vodnega vira v Anhovem. Gre za prvi korak na poti k odpravljanju krivice, so zapisali v stranki LMŠ.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Krivično in nesprejemljivo je, da v 21. stoletju prebivalci Slovenije ne morejo piti čiste in neoporečne vode iz pipe ter jo morajo za uporabo prekuhavati," so v sporočilu za javnost navedli v LMŠ. Končno bo po njihovem tudi v Anhovem mogoče živeti lažje in varno, brez skrbi, katere bolezni bodo prizadele ljudi in njihove bližnje zaradi oporečnega vodnega vira.

Obenem so v tej stranki izrazili razočaranje, da se je za sprejetje amandmaja, ki zagotavlja ustavno pravico do čiste pitne vode, poleg opozicije morala aktivirati in boriti tudi civilna družba. "Poslanci koalicije in satelitov so namreč na odboru za finance naš amandma zavrnili. Očitno so bili v dobro prebivalcev Anhovega sposobni glasovati šele po vztrajnih pritiskih različnih javnosti," so navedli.

Po oceni Levice se je pri današnjem glasovanju v DZ ponovno pokazalo, "da je pravica do vode tista fronta, pri kateri prebivalci Slovenije ne odstopajo". "V Levici si bomo še naprej prizadevali tudi za izenačitev izpustov pri sosežigu odpadkov v Salonitu Anhovo s strožjimi omejitvami, ki veljajo za sežig odpadkov," so še navedli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta