Pod opozorilo na vhodnih vratih, da je oborožen, Jelinčiču narisali motorno žago

VČ, STA
21.04.2021 10:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmago Jelinčič
Robert Balen

Še ena akcija proti politikom, pri njih doma. Na vratih hiše predsednika SNS Zmaga Jelinčiča se je pojavil grafit z napisom "Je suis" (Jaz sem) in motorno žago. Jelinčič je fotografijo v torek objavil na twitterju in dopisal: "Očitno tisti, ki je packal po mojih vratih, ni videl napisa zgoraj."

Na kaj je Jelinčič mislil? Na to, da je bil na vrata namestil obvestilo, da je lastnik hiše oborožen.

Med vikendom je notranji minister Aleš Hojs na twitterju objavil posnetek dohoda k svoji hiši, na kateri je videti zapis "lažnivec (Hojs)". "Danes popoldan na pragu naše hiše. Nestrpnost, poblaznelost levičarjev je vse hujša," je tvitnil Hojs.

V hišo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan je 9. aprila zvečer neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači pogasili. Policija dogodek preiskuje, politična javnost pa ga je ostro obsodila.

V začetku februarja so neznanci na fasado in vrata prostorov Zavoda Iskreni v Ljubljani narisali kljukasta križa, na vrata pa so zapisali še "korupcija?". Na cerkev Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu na Rožniku so neznanci nekaj dni zatem nalepili podobo predsednika NSi in obrambnega ministra Mateja Tonina.

V januarju pa je tedanjemu predsedniku DeSUS Karlu Erjavcu nekdo na vrata ograje napisal "podgana". Dejanja nestrpnosti so so v političnih krogih obsodili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta