Pri Müllerju so pojasnili, zakaj so določeni artikli v Sloveniji bistveno dražji kot v Avstriji

B.P., M.R.
22.02.2019 13:24

Zgodba, o kateri se je veliko pisalo v zadnjih dneh na družbenih omrežjih ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drogerija Müller v Murski Soboti
Nataša Juhnov

Nedolgo nazaj smo na Twitterju opazili primerjavo letakov drogerije Müller, ki sta bila v Sloveniji in Avstriji namenjena času pred valentinovim. Oba sta videti povsem identična, razlika je le v jeziku. Pa tudi v cenah. In razlike so kar precejšnje. V prid avstrijskim kupcem, ki so lahko določene parfume pri Müllerju kupili tudi za 25 odstotkov nižjo ceno kot slovenski potrošniki.
Objava je na družbenih omrežjih seveda sprožila zanimivo debato, za pojasnila o razliki v cenah za iste izdelke pa smo se obrnili na priljubljeno drogerijo.
{twitter}https://twitter.com/Marijareski/status/1098127586536931328{/twitter}
Zanimalo nas je, ali sta letaka sploh pristna, zakaj prihaja do tako velike razlike v cenah, ali so tudi sicer izdelki v njihovih prodajalnah po Avstriji precej cenejši od tistih v Sloveniji, kako in kje (v kateri državi) se določajo cene za posamezne proizvode, ki so na policah v Müllerju ...
In odgovor? "Zaradi razlike v konkurenci, davkih in nabavnih cenah se lahko zgodi, da so nekateri izdelki v nekaterih državah cenejši, spet drugi dražji. Pri določanju cen se namreč orientiramo po cenah na slovenskem trgu."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta