RTV Slovenija sporoča: napad na javni medij je tudi napad na demokracijo

K. Š.
03.05.2020 11:34

V izjavi za javnost so zapisali, da obsojajo verbalne napade predstavnikov politike na zaposlene na RTV Slovenija, še posebej, če so žaljivi in ad personam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Da gre za nedopustna dejanja, katerih pogostnost in intenzivnost kažeta na resno grožnjo svobodnemu in neodvisnemu novinarstvu, novinarskemu delu in temeljnim postulatom demokracije, so dodali.
"Poudarjamo, da je v Sloveniji potrebno okrepiti kulturo javnega dialoga ter ohraniti neodvisnost in avtonomnost novinarstva. Javna radiotelevizija predstavlja enega od temeljev svobodne družbe, zato napadi na RTV Slovenija pomenijo tudi napad na demokracijo," so še zapisali.
Zapisanemu stališču so se pridružili tudi v Društvu novinarjev Slovenije. Tudi sicer je osrednji poudarek letošnjega svetovnega dneva svobode medijev, ki ga zaznamujemo danes, novinarstvo brez strahu in uslug. Generalna sekretarka Sveta Evrope Marija Pejčinović Burić je pred dnevi poudarila ključno vlogo novinarskega dela za demokracijo, še posebej v časih krize, kot je zdajšnja epidemija covida-19. Pejčinović Burićeva je države članice Sveta Evrope pozvala, naj se izognejo nepotrebnim omejitvam svobode medijev v času epidemije. Opozorila je, da se vlade med krizo zaradi novega koronavirusa soočajo z velikimi izzivi, vendar pa razmer ne smejo izkoristiti za utišanje ali omejevanje novinarjev.
{twitter}https://twitter.com/novinarSI/status/1255738975970525185{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta