Skupina Sava Re čisti dobiček povečala za skoraj 40 odstotkov

STA, A.L.
21.11.2018 11:45

Skupina Sava Re je v prvih devetih mesecih dosegla 8,1-odstotno rast celotnih prihodkov (razen iz naložbenja), ki so znašali 393,3 milijona evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Skupina Sava Re je v prvih devetih mesecih zbrala 430,3 milijona evrov bruto premij, kar je 5,2 odstotka več kot v tem času lani. Čisti dobiček se je povečal za 39,2 odstotka na 29,1 milijona evrov. V zavarovalnici ocenjujejo, da bodo konec leta dosegli načrtovan dobiček, ki je med 37 in 39 milijonov evrov.
"Na ugoden čisti poslovni izid je vplival boljši zavarovalno-tehnični rezultat pozavarovalnega in premoženjskega odseka kot posledica manjšega obsega večjih škod kot v enakem obdobju lani in pozitivnega razvoja rezerviranih škod za predhodna pogodbena leta. Posledično je bil tudi čisti merodajni škodni količnik ugoden," so v nerevidiranem poročilu o poslovanju, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze, zapisali v Savi Re.

Višji prihodki predvsem posledica višjih prihodkov premoženjskega in pozavarovalnega odseka

Rast zbranih premij, bruto jih je bilo za 430,3 milijona evrov, izvira iz premoženjskih zavarovanj v Sloveniji (9,9-odstotna rast), premoženjskih zavarovanj zunaj Slovenije (13,6-odstotna rast) in življenjskih zavarovanj zunaj Slovenije (14,4-odstotna rast).
Bruto škod je bilo za 245,98 milijona evrov, kar je 12,5 odstotka več kot v prvih devetih mesecih lani.
Skupina Sava Re je v prvih devetih mesecih dosegla 8,1-odstotno rast celotnih prihodkov (razen iz naložbenja), ki so znašali 393,3 milijona evrov. Višji prihodki so predvsem posledica višjih prihodkov premoženjskega in pozavarovalnega odseka ter deloma tudi vključitve novih družb v skupino.
"Sestava prihodkov že kaže učinke prevzemov, zaključenih v letu 2018, ki se nanašajo tudi na nezavarovalne dejavnosti," so zapisali v zavarovalnici, s poslovanjem katere se je v torek seznanil nadzorni svet.
Matična družba Sava Re je v prvih devetih mesecih zbrala za 123,57 milijona evrov bruto premij, kar je 1,2 odstotka manj kot v enakem obdobju lani, kosmate škode so se zvišale za 2,7 odstotka na 57,67 milijona evrov, čistega dobička pa je bilo za 41,42 milijona evrov ali 36,4 odstotka več.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta