Srečanje katoliške mladine Slovenije: Nagovarjanje mladih na sodoben način

J.K.
17.09.2023 16:55

Festivalsko dogajanje je udeležencem ponudilo raznolike delavnice, koncerte, športne turnirje, duhovne vsebine ter pričevanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Katoliška Mladina

V cistercijanskem samostanu v Stični se je na tradicionalnem srečanju katoliške mladine Stična mladih zbralo okoli štiri tisoč mladih katoliških Slovencev. Festival, ki se je odvil 42. leto, je udeležence nagovarjal z geslom Kdo praviš, da sem?. Mašo je daroval novomeški škof dr. Andrej Saje, v pridigi pa je zbrane nagovoril mariborski nadškof Alojzij Cvikl.

Cvikl je v pridigi mlade povabil, da odgovor na vprašanje, kdo so, iščejo v Jezusu. "Če sem ustvarjen po tvoji podobi, če si na križu raztegnil roke samo zame, prosim, povej mi, kdo sem," je dejal in zbranim zaželel, naj bo celoten dan močan trenutek srečanja z Gospodom in naj jih ta izkušnja spremlja na poti novega šolskega oz. akademskega leta.

Katoliška Mladina

Festivalsko dogajanje je udeležencem ponudilo raznolike delavnice, športne turnirje, duhovne vsebine ter pričevanja. Zvrstilo se je tudi več glasbenih nastopov – med drugim Vlada Kreslina, Gala Gjurina in drugih. Dogodek je sklenil Stična bend s plesalci.

Matevž Mehle, direktor zavoda Katoliška mladina je o festivali dejal, da želijo vsako leto nagovoriti mlade in jim prenesti sporočilo o Kristusu in njegovem evangeliju. "Prizadevamo si, da festival ostaja v koraku s časom – vsebinsko, oblikovno in izvedbeno – ter tako mlade celostno nagovori na sodoben način. Zadovoljni smo, da se trend udeležbe festivala ponovno premika nazaj na predkoronske številke," je še dejal. 

Katoliška Mladina

Festivalskemu dogajanju v Stični pa so se tokrat pridružili tudi bratje iz Taizéjske skupnosti in mednarodni prostovoljci, ki v teh dneh začenjajo intenzivno pripravo na 46. Evropsko srečanje mladih, ki gostiteljica bo konec decembra Ljubljana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta