V Ljubljani namesto Tjaše Ficko na svetniško mesto Bruna Antauer

STA
11.09.2023 14:37

Spremembe se obetajo še v mestni upravi ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tjaša Ficko
Tit Košir

Na septembrski seji ljubljanskega mestnega sveta bo svetnico Tjašo Ficko, ki se seli v mestno upravo, nadomestila Bruna Antauer, ki je podpisala soglasje za nastop mandata. Spremembe se obetajo še v mestni upravi, zapušča jo direktorica Urša Otoničar, ki se seli v Javni holding Ljubljana, so pojasnili na torkovi novinarski konferenci.

Tjaša Ficko je svetnica na Listi Zorana Jankovića od leta 2010, v tem mandatu pa je članica komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter komisije za mednarodne odnose. Ficko se ob tem poslavlja tudi z mesta podžupanje, kjer je ne bo nadomestil nihče, tako da bo v Ljubljani odslej pet podžupanov.

Razpis za novega direktorja mestne uprave ob tem še ni objavljen. Z Mestne občine Ljubljana so za STA pojasnili, da še niso sprejeli odločitve, kdaj bo razpis objavljen, prav tako besedilo razpisa še ni pripravljeno.

Na septembrski seji mestnega sveta bodo sicer svetniki med drugim odločali o višjih cenah ljubljanskih vrtcev. Če bodo svetniki sklep sprejeli, bo občina programe v vrtcih podražila za 27 odstotkov in uvedla draginjsko subvencijo, tako da bodo starši v povprečju plačevali 15 odstotkov več. Razpravljali bodo tudi o odloku o opremljanju stavbnih zemljišč na območju Potniškega centra Ljubljana.

Svetniki bodo obravnavali tudi poročilo o izvrševanju proračuna, ki je ob polletju beležil 16 milijonov primanjkljaja, in več prostorskih aktov. Mestni svetnik Aleš Primc med drugim predlaga ustanovitev neodvisne komisije za ugotovitev poškodb na kanalu C0 po poplavah v začetku avgusta in zahteva razpravo o "katastrofalno neočiščenih cestnih odtokih v Mestni občini Ljubljana".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta