V zadnjih treh mesecih leta 2020 je na vsaj eno zasebno potovanje odšlo okoli 114.000 Slovencev

STA, A.L.
26.03.2021 11:29
V zadnjih treh mesecih leta 2020 je na vsaj eno zasebno potovanje odšlo okoli 114.000 ali šest odstotkov prebivalcev Slovenije, starih vsaj 15 let. "To je najmanj, odkar statistični urad spremlja turistična potovanja prebivalcev Slovenije," so sporočili z urada. V enakem predlanskem obdobju jih je zasebno potovalo 448.000 ali 25 odstotkov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V lanskem zadnjem četrtletju je bilo opravljenih okoli 155.000 zasebnih potovanj, kar je za 78 odstotkov manj kot v tem obdobju predlani. Veliko večina ali 81 odstotkov zasebnih potovanj so prebivalci Slovenije v zadnjih treh mesecih lanskega leta opravili v Sloveniji, so navedli na statističnem uradu.

Večina ali 60 odstotkov tistih, ki niso potovali, je kot glavni razlog navedla epidemijo covida-19. Med ostalimi jih 12 odstotkov ni čutilo potrebe po potovanju, 10 odstotkov jih ni potovalo zaradi pomanjkanja prostega časa, devet odstotkov iz zdravstvenih razlogov in pet odstotkov zaradi pomanjkanja finančnih sredstev. Štirje odstotki vprašanih so ocenili, da ta letni čas zanje ni primeren za potovanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta