Valentin Hajdinjak: Člani uprave in prvi nadzornik so se sestajali za mojim hrbtom v Zbiljah

M.R.
07.11.2023 13:15

"Odstopil sem, ker se v takšnih razmerah ni več dalo delati," je povedal zdaj že bivši predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak. Tudi zato, ker naj bi se člani nadzornega sveta in uprave sestajali za njegovim hrbtom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Valentin Hajdinjak pravi, da odhaja z dvignjeno glavo.
Robert Balen

"Odstopil sem, ker se teh praks in tovrstnega dela ne grem več," je povedal Valentin Hajdinjak, ki je bil še do včeraj predsednik uprave Darsa. Dodal je, da so se predsednik nadzornega sveta Andrej Šušteršič in trije člani uprave, ki so bili imenovani v začetku letošnjega leta, sestajali za njegovim hrbtom v okrepčevalnici v Zbiljah, kjer da so se pogovarjali o njegovi zamenjavi. "To pa zame ni korporacijsko delovanje," je komentiral. 1. januarja so svoj mandat v upravi Darsa sicer nastopili Andrej Ribič, David Skornšek in Lidija Kegljevič Zagorc.

Zanikal je, da bi mu kdo iz stranke NSi, katere član je, v preteklosti pa je bil njen podpredsednik, namignil, naj odstopi. Je pa Hajdinjak potrdil neuradne informacije, da je bil včeraj na seji nadzornega sveta govor tudi o njegovi krivdni razrešitvi. Označil jo je za "golo izsiljvanje". "Prepričan sem, da bi na sodišču lahko dokazal njeno neutemeljenost. Vendar se jaz teh iger ne grem," je zatrdil Hajdinjak. Pravi, da odhaja "z dvignjeno glavo brez odpravnine". "Družbo Dars sem vodil dobro in zakonito. Prepričan sem, da bodo to pokazale tudi forenzične revizije in se jih veselim, jih podpiram in prav nič ne bojim," je poudaril.

Valentin Hajdinjak
Robert Balen

Dotaknil se je še nakupa tovornih vozil, ki je bil problematiziran v medijih, saj da naj bi bil razpis pisan samo za enega ponudnika. Povedal je, da je državna revizijska komisija na zahtevo ene izmed družb pregledala razpis in pritrdila Darsu v vseh, razen v eni točki. Iz tega po njegovih besedah izhaja, da so bili tehnični pogoji pri razpisu dobri.

Sicer mu je bilo v preteklosti že večkrat "namignjeno, da bi bilo dobro, če bi se umaknil". Prav zaradi tega se je po njegovem mnenju zgodil tudi "medijski konstrukt". Po besedah Hajdinjaka iz "medijskega konstrukta" jasno izhaja, da se ni dobil ne z Rokom Snežičem in tudi ne z Gašperjem Bedenčičem ter da ni prejel ali dal nobene podkupnine. "Bojim pa se, da je bil cilj tistih, ki so sproducirali ta medijski konstrukt, samo eden. To pa je, da se po mojemu odhodu zadeve na Darsu spremenijo in da Dars ponovno postane plen različnih interesov," je zatrdil Hajdinjak.

Hajdinjak, ki je sicer član NSi in nekdanji podpredsednik te stranke, se je na udaru znašel ob poročanju Pop TV, da naj bi davčni svetovalec Rok Snežič prek svojih poznanstev v družbi podjetniku v zameno za podkupnino uredil posel z Darsom. Poleg tega je šlo tudi za sum kartelnega dogovarjanja pri poslu avtovleke tovornih vozil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta