(VIDEO) Andrej Rajh o steklenici alkohola pod poslansko klopjo: Tipičen primer delovanja desnih medijev

M.R.
23.12.2021 12:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Potem ko je v ponedeljek zaokrožil posnetek ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki je med sejo v državnem zboru jedel arašide in ga je zaradi tega podpredsednica parlamenta Tina Hefrle (LMŠ) opozorila ter ga tudi napotila v poseben prostor za predstavnike vlade, je na spletu zaokrožila še eno leto stara fotografija poslanca SAB Andreja Rajha. Na fotografiji je videti, da ima mariborski poslanec pri nogah pod klopjo steklenico žgane pijače.

Mediji blizu vladajoči stranki SDS, kot so Nova24, e-Maribor in Demokracija, so namreč že dan po Hojsovi interpelaciji objavili to fotografijo, ki je sicer nastala pred skoraj natanko enim letom. "Kot kaže, so poslanci in člani vlade deležni dvojnih meril, saj je pitje alkohola med sejo očitno dovoljeno," so zapisali na spletni strani revije Demokracija, ki jo izdaja založba Nova obzorja, ta pa je v solasti SDS, poslanca te stranke Dejana Kaloha in madžarskega kapitala.

"Naj nam nekdo razloži naslednje! Aleš Hojs je moral iz dvorane DZ zaradi arašidov. Poslanec SAB Rajh je bil pa lani z alkoholom pod mizo, pa se mu ni zgodilo nič!" so bili kritični na portalu e-Maribor.

Rajh se je na to odzval na družbenem omrežju Twitter, kjer je objavil videoposnetek seje, ki je potekala 30. decembra lani. Na začetku seje je mogoče videti, da je k njemu pristopil vodja stranke SDS Zmago Jelinčič in ga obdaril s steklenico. Rajh pojasnjuje, da je Jelinčič slivovko poklonil vsem vodjem poslanskih skupin oziroma njihovim namestnikom. "Ker se je ravno začela seja zbora, sem steklenico postavil na tla pod mizo," odgovarja Rajh na Večerovo vprašanje.

"Kdo točno me je slikal, ne vem, se pa z veliko gotovostjo da sklepati glede na kot posnetka," je odgovoril, brez da bi koga konkretno imenoval. S posnetka je mogoče videti, da je bil najbližje njemu že prej omenjeni poslanec Kaloh. Poslali smo mu tudi vprašanja o tem dogodku, a nam na njih (še) ni odgovoril.

Rajh je še zatrdil, da je poskuse diskreditacij ignoriral vse do torka, ko so se ti ponovno pojavili v medijih. "Dodatno pa je olje na ogenj dodal Mirko Mayer (odgovorni urednik informativne oddaje Planet 18, op. p.)," še dodaja Rajh. "Novinarski prispevki, v katerih me obtožijo, da sem skrivoma pil, kar najostreje zavračam, so tipičen primer delovanja desnih medijev, ki ne spoštujejo najvišjih standardov novinarskega poročanja in uredniške politike: verodostojnosti, preverjanja dejstev, objektivnosti in nevtralnosti," je v odgovoru še zatrdil Rajh. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta