(VIDEO) Koprski gledališčniki pomagajo maturantom pri maturi iz slovenskega jezika

STA, M.R.
26.04.2024 17:38

Koprsko Gledališče za otroke Svetilnik je objavilo posnetek predstave Odprta vrata v maturo, ki bo maturantom na voljo do torka 7. maja. Posnetek je brezplačno dosegljiv na družbenem omrežju YouTube.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gledališče Koper pomaga slovenskim maturantom
Sašo Bizjak

Gre za učni pripomoček, ki združuje vsa štiri besedila, ki jih pri izpitu iz slovenskega jezika obravnavajo letošnji maturantje: Dogodek v mestu Gogi Slavka Gruma, Zaprta Vrata Jeana-Paula Sartra, Veliki briljantni valček Draga Jančarja in Naše Skladišče Tjaše Mislej

Štirje igralci (Anja Drnovšek, Tjaša Hrovat, Luka Cimprič in Anže Zevnik) odigrajo bistvene prizore posameznih dram in tako prikažejo njihove stične točke pa tudi razlike pri tematiziranju ujetosti in svobode. 

Pri ustvarjanju predstave sta sodelovala dramaturginja Ira Ratej in koprski hišni režiser Jaka Ivanc, oba izkušena pri delu z otroki in mladimi. Že v koronskem obdobju sta soustvarila spletne uprizoritve Cankarjevih dram in tako prispevala k njihovemu razumevanju.

Tokrat Gledališče za otroke Svetilnik ponuja brezplačni ogled posnetka predstave v želji, da si jo ogleda čim več tistih, ki bodo letos opravljali maturo. Do 7. maja si jo lahko ogledate na YouTubu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta