(VIDEO) Za severovzhod države izdali oranžen alarm, medtem se nad Evropo širi oblak žveplovega dioksida

Asja Lednik
20.10.2021 12:31
Agencija RS za okolje je za severovzhod države izdala oranžno vremensko opozorilo. Do četrtka opoldne je namreč predvsem v severovzhodni Sloveniji napovedan močan jugozahodnik, ki bo na izpostavljenih legah dosegal okoli 80 kilometrov na uro. Medtem se nad Evropo širi oblak žveplovega dioksida iz vulkana na La Palmi, a bo ostal visoko v ozračju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Agencija RS za okolje (Arso) je dopoldne prek Twitterja sporočila, da se bo v višinah nad Evropo razširil oblak žveplovega dioksida iz vulkana na La Palmi, ki bo ostal visoko v ozračju, nad 5000 metri.

Pri nas bo vreme po napovedih meteorologov danes popoldne večinoma sončno, le na zahodu bo pretežno oblačno. Povsod bo vetrovno, krepil se bo jugozahodni veter. V zahodnem hribovitem svetu bo proti večeru že občasno rahlo deževalo.

V četrtek bo pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in deloma osrednjih krajih bo občasno deževalo, še naprej bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. V noči na petek bodo padavine zajele vso Slovenijo, predvsem ob morju bodo možne tudi nevihte. V petek bo oblačno z dežjem, ki bo popoldne oslabel in ponehal. Nekoliko hladneje bo.

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno in zjutraj ponekod megleno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta