Vikend bo deževen, prihodnji teden pa sprememba, obeta se prvi vročinski val v tem letu

A.L.
27.05.2022 09:22

Jutri bo oblačno, občasno bo deževalo, podobno bo tudi v nedeljo. Prihodnji teden pa vremenoslovci napovedujejo sonce in vročino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Danes bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. Možna bo tudi kakšna močnejša nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, v Gornjesavski dolini okoli 24 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (ARSO).

Zvečer in ponoči bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, ob morju okoli 18 °C. Jutri bo oblačno, občasno bo deževalo, pihal bo vzhodni veter. Na Primorskem bodo predvsem posamezne plohe in nevihte, pihala bo burja, ki se bo popoldne krepila. Dnevne temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem do okoli 25, a se bo popoldne hladilo.

Obeta se vročinski val

V nedeljo bo oblačno, padavine bodo do večera večinoma ponehale. Veter bo slabel. V ponedeljek bo večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti možne posamezne plohe. Nekoliko topleje bo. Podobno bo tudi v torek. V naslednjih dneh se bo hitro segrelo, temperature bodo v drugi polovici tedna tudi nad 30 stopinj. Predvsem v hribih severne Slovenije bodo možne posamezne popoldanske nevihte.

Portal Ciklon poroča, da se nam prihodnji teden obeta tudi prvi vročinski val v tem letu. "Po oblačnem in deževnem prihajajočem vikendu s kar obilnimi padavinami, ko bo v večjem delu države padlo med 25 in 40 milimetrov padavin, se bo vreme v novem tednu postopoma stabiliziralo in v drugi polovici tedna tudi močno ogrelo." Takrat na portalu Ciklon.si napovedujejo nekajdnevno vroče in sončno vreme z najvišjimi dnevnimi temperaturami krepko nad 30°.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta