Zbudili smo se v mrzlo jutro. Kje je bilo -16 stopinj Celzija, kje pa kar -19 stopinj?

N.S., STA
20.01.2024 09:30

Ponoči so se temperature po državi spustile globoko pod ledišče. Ob 7. uri je bilo najhladneje na Kredarici, skoraj -19 stopinj Celzija, po nižinah pa v Celju, na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in Ratečah, okoli -16 stopinj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Najnižjo temperaturo so danes ob 7. uri namerili na Kredarici (-18,7 stopinje), sledili so Celje (-16,3 stopinje), Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (-15,9 stopinje) in Rateče (-15,5 stopinje). Malenkost manj mrzlo je bilo na letališčih Maribor in Cerklje ob Krki (-13,5 stopinje) ter v Kočevju (-13,4 stopinje) in Črnomlju (-13 stopinj).

Pod -10 stopinj je bilo še v Slovenj Gradcu (-11,9 stopinje), Murski Soboti (-11,1 stopinje), na Vojskem (-11 stopinj) in na Letališču Lesce (-10,3 stopinje). V Ljubljani je bilo -9,7 stopinje. Po napovedi Arsa bo danes jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V nedeljo bo pretežno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -16 do -8, na Primorskem od -6 do -1, najvišje dnevne od -3 do 3, na Primorskem do 10 stopinj.

Na Hrvaškem mraz in ob obali orkanska burja

Iz Hrvaške danes po petkovem sneženju poročajo o zelo nizkih temperaturah, promet pa ponekod ovira močan veter. Zaradi orkanske burje je zaprta avtocesta A1 med Zagrebom in Splitom, za tovorna vozila pa trenutno ni prevozna nobena cestna povezava med notranjostjo Hrvaške in obalo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zaradi burje sta med drugim zaprta tudi jadranska magistrala med Senjem in Sveto Marijo Magdaleno ter paški most. Prav tako ne vozijo številni trajekti in katamarani na hrvaške otoke. Zaradi burje sicer za območje Reke velja rdeče vremensko opozorilo. Pričakujejo orkanske sunke vetra, ki lahko dosežejo hitrost do 180 kilometrov na uro.

V večjem delu Hrvaške so davi zabeležili temperature pod lediščem. V Zagrebu je bilo minus 9,2 stopinje, v Rovinju pa je 3,4 stopinje pod ničlo. Največ snega, 27 centimetrov, je zapadlo v Delnicah. V petek je snežilo tudi v osrednji Istri, kjer je padlo pet centimetrov snega, snežinke pa so padale tudi ponekod ob morju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta