Zjutraj marsikoga presenetila slana, se nam kmalu obeta snežna pošiljka? Tako odgovarja Andrej Velkavrh

A.L.
09.11.2023 10:08

Danes bo precej jasno z dopoldansko meglo ponekod po nižinah, bolj oblačno pa bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije ter občasno ponekod v osrednjih krajih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Igor Napast

Zjutraj je marsikoga presenetila slana, saj so se temperature gibale okoli ničle, ponekod tudi do -1°C (Murska Sobota, Nova vas – Bloke, Gačnik ...), so danes zapisali na portalu Neurje.si. Kakšno vreme pa nas čaka v naslednjih dneh? 

Danes bo precej jasno z dopoldansko meglo ponekod po nižinah, bolj oblačno pa bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije ter občasno ponekod v osrednjih krajih. Popoldne bo na zahodu možna kakšna kaplja dežja. Krepil se bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 16 °C. Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in do jutra razširil proti vzhodu. Ob morju bo pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 8, v gornjesavski dolini malo nad 0, na Primorskem do 15 °C.

"Jutri dopoldne bo deževno, popoldne pa pretežno oblačno, možna je kakšna ploha. V noči na soboto spet pričakujemo nekaj dežja, v soboto čez dan pa sledi delna razjasnitev, popoldne je možna še kakšna ploha," napoveduje Andrej Velkavrh iz Agencije RS za okolje (ARSO).

V nedeljo bo po besedah meteorologa večinoma sončno, čaka nas hladno in megleno jutro. "V noči na ponedeljek je spet možnost za rahel dež. Do četrtka pa bo v glavnem suho." Snega torej še ni na vidiku? "Pri tleh nič. Meja sneženja bo jutri med 1000 in 1400 metri nadmorske višine," zaključi Velkavrh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta