Bližje ko je Rim, bolj je Tadej Pogačar vesel

STA, ŠR
22.05.2024 20:01

Slovenski kolesarski as z drugim mestom v 17. etapi še povečal prednost v skupnem seštevku dirke po Italiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odgovornost rožnate majice je velika, a Pogačar dodaja, da jo je lepo nositi.
EPA

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je bil po drugem mestu v 17. etapi dirke zadovoljen tako s svojo predstavo kot s tisto ekipe. V 159 km dolgi etapi od Selve do prelaza Broncon je zaostal le za zmagovalcem in ubežnikom iz Nemčije Georgom Steinhauserjem (EF Education-EasyPost).

Kot je dejal kolesar s Klanca pri Komendi, niso računali na šesto zmago na Giru. "Zelo zadovoljni smo lahko s celo ekipo. Od starta je bil res zahteven klanec. Pobegnilo je deset kolesarjev, sami pa smo računali, da bomo po spustu v glavnini vsi iz naše ekipe, a so imeli kolesarji DSM-firmenicha drugačne načrte," je uvod ocenil Tadej Pogačar. Med etapo je vladal kaos zaradi narekovanja ritma. Najbolj vztrajni so bili v ekipi DSM, a je tudi te okrcal Pogačarjev moštveni kolega Rafal Majka. Poljak jim je žugal, naj nadaljujejo na čelu skupine najboljših, ko so prvič ujeli ubežnike, a tega niso želeli.

Pogačar je še drugič na tem Giru zasedel drugo mesto, a ob tem ugnal najbližje zasledovalce. V skupnem seštevku ima namreč zdaj 7:42 minute naskoka pred Kolumbijcem Danielom Martinezom (Bora-Hansgrohe) in 8:04 pred Britancem Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers). "Odgovornost rožnate majice je zelo velika, malenkost manjša kot na Touru rumene. Vseeno imaš vse medije na sebi, vsi govorijo o tebi. Moraš pokazati majico, jo braniti. Je dodaten stres, a jo je obenem zelo lepo nositi," priznava kapetan ekipe UAE Emirates. Giro in vse obveznosti dojema zelo pozitivno: "Moraš si to vzeti kot nekakšno zabavo. Seveda ni vse lahko in zabava, a treba je gledati na vse s pozitivne plati, tako vse medijske obveznosti kot pritiske, in vse to preživeti pozitivno. Bližje ko smo Rimu, bolj sem vesel."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta