Botev se vrača na evropski zemljevid, Bistričani pa so se razdelili

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
18.07.2024 06:00

Alen Korošec, Slovenec v dresu kluba iz Plovdiva, in trener Dušan Kerkez sta predstavila načrte za povratno tekmo kvalifikacij za evropsko ligo proti Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bolgarski pokalni prvaki so preizkusili igrišče v Ljudskem vrtu.
Tadej Regent

Vse prej kot običajna bo povratna tekma prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo za Botev Plovdiv. Bolgarski klub, ki je s prve tekme proti Mariboru prinesel prednost z 2:1, bo v Ljudskem vrtu podpiralo blizu 500 navijačev. Večina naj bi jih prišla iz Avstrije. Nekaj pa jih bo tudi iz Slovenije. "Občutki so nenormalni, res. Veselje mi je igrati v Sloveniji, in še to proti takemu klubu, kot je Maribor, v majici Boteva," je povedal Alen Korošec, v minuli sezoni član Rogaške, ki se je k bolgarskemu pokalnemu prvaku preselil poleti.

Da je potihem navijač vijoličastih, je priznal že po prvi tekmi. "Nima vpliva, za kateri klub navijam. Trenutno sem član tega kluba, to, da navijam za Maribor, je samo strast do nogometa," pa zdaj pravi nogometaš iz Slovenske Bistrice. Dodal je, da bo imel pod Kalvarijo dobro podporo navijačev iz domačega kraja. Kako se bodo zmenili Bistričani? Za Maribor igra njegov rojak Lan Vidmar. "Mislim, da bo kar 50:50," je v smehu odgovoril Korošec, ki je, čeprav je v Bolgariji šele kratek čas, že opozoril nase. 

Tadej Regent

Trener Dušan Kerkez ga je na prvi tekmi prvega predkroga evropske lige že poslal v ogenj. "Dolgo smo ga skavtirali. Imeli smo srečo, da je bil prost. Z njegovim klubom se je zgodilo, kar se je zgodilo, v njem pa vidimo velik potencial. Hitro se je prilagodil. Je pa malo neugodno, da bi kar v enem mesecu zamenjali veliko igralcev. Želeli smo zadržati okostje ekipe iz prejšnje sezone in počasi dodajati nove. Zadovoljen sem z njim, mislim, da bo vse boljši," je o Slovencu v svoji ekipi dejal Kerkez.

Nekdanji reprezentant BiH dobro pozna Maribor, marsikaj mu je o vzdušju v Ljudskem vrtu povedal Marko Barun, s katerim sta skupaj igrala na Cipru. Njegov cilj na povratni tekmi pa je jasen. "Moramo zadržati ničlo zadaj. To ne bo lahko, saj je Maribor zelo dober v napadu. Da gremo naprej, moramo tudi zadeti. Ne razmišljamo le o obrambi. Če prideš v Maribor in razmišljaš le o obrambi, nimaš možnosti."

Tadej Regent

Korošec je kot najmočnejše orožje vijoličastih izpostavil Josipa Iličića. "Maribor ima še kar nekaj dobrih igralcev. Vsi vemo, kdo je Josip Iličić, a tu je še veliko kvalitete. Kot skupina so močni. Imajo svoje šablone, svoj način igre, ki dobro funkcionira. A mi jim ga bomo skušali preprečiti. Če se bomo osredotočili na Josipa, bomo imeli težave z drugimi igralci," pa opozarja Kerkez, ki v svoji ekipi pred sinočnjim treningom ni imel težav s poškodbami.

Po tekmi v Plovdivu je Botev v prednosti, a v drugi krog se še ni uvrstil. "Po žrebu sem dejal, da je Maribor favorit, saj je odigral veliko evropskih tekem, se že uvrščal v skupinske dele. Mi se vračamo na evropski zemljevid, kjer je Botev v preteklosti že imel veliko vlogo. Želimo se vrniti na zemljevid in tam dolgo ostati. Pokazali smo kvaliteto, imamo dobre igralce. Vemo, da bo težko, a nihče nam ne more reči, da ne smemo upati," je še dejal 48-letnik, ki je pred Botevom vodil Čukarički in AEL Limassol.

Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta