Cafuta se vrača: Po odhodih okrepitev za mariborske odbojkarje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
14.05.2024 14:45

Srednji bloker je prva okrepitev odbojkarjev mariborskega i-Venta za sezono 2024/25.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Cafuta in Sebastijan Škorc bosta spet združila moči.
Andrej Petelinšek

Odbojkarski klub i-Vent Maribor bo po letošnji sezoni zapustila več kot polovica igralcev, zaradi česar klubsko vodstvo že išče ustrezne zamenjave, da bi ekipa bila tudi v prihodnji sezoni konkurenčna v boju za najvišja mesta v domačem prvenstvu in srednjeevropski ligi Mevza. Iz kluba so sporočili, da je prva okrepitev 198 cm visoki bloker Miha Cafuta.  

Cafuta je bil član kluba že v sezoni 2020/21, ko so Mariborčani osvojili naslov državnega prvaka, in v sezoni 2021/22, nato se je preselil k ravenskemu Fužinarju, v minuli sezoni pa je igral za Alpakom Kanal. "Po dveh letih se vračam v Maribor in veselim se, da bom spet oblekel majico slovenskega odbojkarskega velikana. Strokovno vodstvo kluba in dvorano Tabor dobro poznam. Z mlado nadarjeno ekipo pod vodstvom trenerja Sebastijana Škorca napovedujem napad na najvišja mesta v slovenski ligi, ligi Mevza, slovenskem pokalu in borbo v evropskem pokalu CEV," je ob podpisu pogodbe dejal 25-letni Miha Cafuta.

"Miha se vrača po dveh letih domov, točno vemo, kaj bo z njim pridobila ekipa. Gre za izkušenega blokerja in igralca, ki je navajen trdo delati, zaradi česar sem prepričan, da se bo hitro privadil na način našega dela, ki ga že dobro pozna iz let, ko je nosil majico našega kluba. To je zanj velika prednost," je o povratniku povedal trener Sebastijan Škorc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta