Celjani pričakovano do prve lovorike, Toskić: Iz dneva v dan je viden napredek

STA, ŠR
03.09.2023 19:11

Celjski rokometaši so premagali Ormožane, na koncu je semafor kazal devet golov zaloge, in osvojili svojo prvo lovoriko v novi sezoni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjani so superpokalno lovoriko osvojili osmič. Štiri naslove so si doslej priigrali rokometaši velenjskega Gorenja, po enkrat pa Kopra in novomeške Krke.
RK Celje PL

Dvorana Hardek v Ormožu je v soboto gostila uvodno dejanje rokometne sezone 2023/24. Za zmago na slovenskem superpokalu so se udarili rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so v minuli sezoni osvojili prvo mesto v državnem in pokalnem tekmovanju, ter Ormožani, zadnji finalisti pokala Slovenije. Obračun so bolje začeli v tej sezoni močno prenovljeni pivovarji, ki so si do 15. minute priigrali štiri gole prednosti, a so jih bojeviti Prleki sedem minut kasneje ujeli in po golu Tadeja Soka izenačili na 12. Neodločen izid je semafor kazal tudi ob koncu prvega polčasa, bilo je 15:15. Začetek drugega polčasa je minil v prevladi domačih rokometašev, Filip Jerenec je v 35. minuti svoje soigralce popeljal v vodstvo z 18:16. A izbrancev srbskega trenerja na klopi Celja Alema Toskića ni zajela panika, hitro so strnili vrste in po dveh golih Žige Mlakarja izenačili na 18. V nadaljevanju so povsem zagospodarili na igrišču in v 44. minuti povedli za štiri gole (22:18). V zadnji četrtini dvoboja niso popustili niti za milimeter, vseskozi bili korak pred Ormožani, najvišjo prednost pa so si priigrali prav v končnici dvoboja (31:22).

"Igralcem sem v garderobi dejal, da je vsaka prva uradna tekma v sezoni izjemno težka. Imamo mlado in neizkušeno zasedbo, ki se je dobro spoprijela z izzivom. Najbolj me veseli, da je iz dneva v dan viden napredek. Potrebujemo čas, da izpilimo še mnoge podrobnosti v igri, a ga nimamo na voljo. Že čez teden dni nas čaka zahteven uvod v državno prvenstvo, sledi pa 'norišnica' na domači in mednarodni sceni," je po zmagi dejal celjski trener Alem Toskić. "V začetku drugega polčasa smo povedli za dva gola, nato zapravili dva napada za +3. Škoda, da smo v zadnjem delu tekme popustili, enostavno nam je zmanjkalo goriva. Kljub porazu sem zadovoljen, v naši ekipi je kar sedem novih igralcev," pa je po porazu dejal strateg Ormoža Saša Prapotnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta