Celjani se razhajajo s kapetanom, ki se je v klub vrnil po desetih letih in osvojil naslov prvaka

M.D.
13.08.2024 16:58

Slovenski nogometni prvak je na družbenem omrežju Facebook objavil vest, da zaključujejo sodelovanje z Denisom Popovićem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Denis Popović je za Celje igral na 126 tekmah in dosegel 17 golov in 17 asistenc.
Andrej Petelinsek

"Vrnitev v domače okolje deset let po odhodu je kot kapetan moštva kronal z naslovom državnega prvaka. Po pogovoru s trenerjem in vodstvom kluba sprejeta skupna odločitev o zaključku sodelovanja. Ker pa si kot kapetan in Celjan Denis Popović zasluži primeren poklon, se bo NK Celje od 'Popeta' slavnostno poslovil na domači tekmi z Mariborom," so zapisali pri NK Celje.

Celjan Denis Popović je za rumeno modre igral do poletja 2013, nato pa je bil član Kopra, grškega Panathinaikosa, poljskih klubov GKS Tychy, Olimpia Grudziadz in Wisla Kraków, ruskih Samare in Orenburga, švicarskega Züricha, kitajskega Qingdaoja ter ciprskega Anorthosisa. Avgusta lani se je vrnil v knežje mesto in kot kapetan domačega kluba pri 34 letih osvojil naslov državnega prvaka. Tik pred koncem prvenstva je bilo življenje nekdanjega slovenskega reprezentanta na nitki, a se je uspel vrniti na nogometne zelenice. Toda po povratku Alberta Riere na klop Celjanov je Popović očitno pristal na stranskem tiru, za legendo kluba tako ni več mesta v slačilnici.

Sherpa

Kdaj bo odigrana preložena tekma drugega kroga med Mariborom in Celjem, ko bi se naj kapetan grofov poslovil od celjskega dresa, še ni znano, zato je malodane čudno, da so na Stadionu Z'dežele za slovesno tekmo Popovića izbrali prav ta obračun. Celjani si lahko do takrat že zagotovijo tudi nastope v jesenskem delu evropskih tekmovanj. Če v četrtek na Irskem zadržijo prednost enega gola proti Shamrock Rovers, bodo zagotovo igrali vsaj v konferenčni ligi, kar bi bil največji uspeh kluba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta