Primer Iličić: Glave so se ohladile? Zvečer v Ljudskem vrtu urgentni sestanek upravnega odbora NK Maribor

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.09.2023 16:13

Manj kot 24 ur po sobotnem derbiju med Mariborom in Olimpijo je Damir Krznar Josipu Iličiću dejal, da nanj ne računa več, dan po odmevnem dogajanju v Ljudskem vrtu zgodba dobiva preobrat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drago Cotar je napovedal sestanek upravnega odbora NK Maribor.
Andrej Petelinšek

Da bo Josip Iličić manj kot leto po vrnitvi v Maribor zapustil vijoličaste, smo poročali v nedeljo zvečer, toda zgodba o odhodu Kranjčana iz Ljudskega vrta (še) ni dobila uradnega epiloga. Nasprotno, po zadnjih odzivih, ki smo jih zbrali, se zdi, da se bo zgodil preobrat. Že v nedeljo zvečer nam je športni direktor Marko Šuler dejal, da je Iličić še vedno član ekipe. Pa čeprav je 35-letnemu zvezdniku trener Damir Krznar na treningu po derbiju dejal, da nanj ne računa več. To je ujezilo Kranjčana, ki v minulih mesecih ni upravičil pričakovanj javnosti. Iličića je Krznar sicer v medijskih nastopih branil tudi po slabi sobotni predstavi na derbiju in kljub temu, da 35-letnik z nekaterimi potezami na in ob igrišču v minulih mesecih ni kazal primernega odnosa do vijoličastega dresa. 

Želeli smo odgovore članov upravnega odbora kluba na aktualna vprašanja, pa so nas usmerili na predsednika, ki sklicuje sestanke. Poklicali smo predsednika NK Maribor Draga Cotarja, a aktualnih zadev ni želel komentirati, dokler se ne sestane upravni odbor. Čeprav ima manjše zdravstvene težave, je v pogovoru za Večer napovedal, da se bo upravni odbor sestal danes ali jutri, o temah sestanka pa ni želel govoriti. No, člani upravnega odbora so se nato že nocoj dobili v Ljudskem vrtu. To pa naj niti ne bi bil edini ponedejkov sestanek.  

Kaj se dogaja s statusom njegovega varovanca, smo vprašali Amirja Ružnića, agenta Josipa Iličića. Tudi on ni želel dati izjave, je pa navrgel, da so se glave ohladile, da je bilo medijsko poročanje prenapihnjeno ter da v ponedeljek popoldan pričakuje uradni odziv NK Maribor. Odziv iz Ljudskega vrta pričakujemo tudi predstavniki medijev.Takoj ko ga dobimo, ga bomo objavili na vecer.com/sport ter v tiskanem Večeru.

Številna vprašanja torej ostajajo odprta. Bo Josip Iličić ostal v NK Maribor? Bo Kranjčan umaknjen iz prve ekipe, ker je z odnosom razočaral tako strokovni štab kot pristaše vijoličastih? Kakšno odškodnino bo prejel Iličić, če bo res odšel iz Maribora? Bo Damir Krznar, ki v svoji ekipi ne želi nediscipliniranega zvezdnika, zapustil Ljudski vrt, če Iličić ostane v Mariboru? Ima športni direktor Marko Šuler, ki je sestavil v začetku prvenstva nekonkurenčno ekipo, še podporo upravnega odbora? O čem bo na napovedanem sestanku razpravljal in odločal upravni odbor? Zdaj se zdi, da bodo v Ljudskem vrtu probleme, ki se kopičijo, pometli pod preprogo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta