(FOTO) Belgijci premagali Romunijo in prišli do prvih treh točk na Euru

STA
22.06.2024 23:13

Vsi v predtekmovalni skupini E imajo zdaj po tri točke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kevin De Bruyne 
Reuters

Zmagali so z dvema goloma razlike (na polovici tekme je bilo 1:0). Po nocojšnji zmagi imajo tako rdeči vragi tri točke, tako kot njihovi tekmeci, Slovaki in Ukrajinci. Za to sta z goloma poskrbela Youri Tielemans na samem začetku prvega polčasa in v drugem kapetan Kevin De Bruine.

Romunska tribuna. 
Reuters
Reuters

V prvem krogu je pred petimi dnevi v Münchnu Romunija odpravila Ukrajino s 3:0, v Frankfurtu pa je Belgija izgubila s Slovaško z 0:1. V petek je v prvi tekmi drugega kroga skupine v Düsseldorfu Ukrajina ugnala Slovaško z 2:1.

Italijanski selektor Belgije Domenico Tedesco se je lahko tako vsaj začasno oddahnil po dvoboju, ki je imel tudi slovenski pridih, drugi pomočnik videosodnika je bil Nejc Kajtazovič.

Tekmi tretjega kroga skupine bosta ob 18. uri v sredo, 26. junija, v Frankfurtu se bosta merili Slovaška in Romunija, v Stuttgartu pa Ukrajina in Belgija.

Portugalci za drugo zmago nadigrali Turke in potrdili izločilne boje 

Portugalska nogometna reprezentanca je v tekmi drugega kroga skupine F v Dortmundu premagala Turčijo s 3:0 (2:0). Za Portugalce je to druga zmaga na turnirju, s katero so si tudi priigrali nastop v osmini finala. Turki so doživeli prvi poraz.

EPA

Obe ekipi sta letošnje EP odprli z zmago, Turki so s 3:1 ugnali Gruzijo, Portugalci pa so se s Čehi kar namučili (2:1). A Portugalci so si z drugo zmago že krog pred koncem skupinskega dela priborili izločilne boje in zmago v skupini, Turki ostajajo pri treh točkah, Čehi in Gruzijci pa so pri eni.

Odločen uvod v tekmo so Portugalci kronali z golom v 21. minuti, ko jih je v vodstvo popeljal Bernardo Silva. Sedem minut kasneje so si Turki zabili sami, avtogol je dosegel Samet Akaydin, zmago pa je za danes prepričljive Portugalce v 56. minuti potrdil Bruno Fernandes.

Današnja uvodna tekma te skupine med Gruzijo in Češko se je končala z remijem 1:1. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta