(FOTO) Celje z zmago nad Mariborom na vrhu prvoligaške lestvice, gola dosegla nekdanja člana vijoličastih

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.09.2023 19:31

Pred reprezentančnim premorom je Celje v 7. krogu prve lige z 2:0 premagalo Maribor, ki bo v naslednjem krogu gostoval pri Olimpiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Erico Castro je vpisal prvi nastop za Maribor.
Andrej Petelinšek

Pred 7. krogom vodilni ekipi, še edini neporaženi v prvenstvu, sta štajerski derbi pričakali v različnem vzdušju. Celjani so bili kjub četrtkovem izpadu iz Evrope ponosni na opravljeno na mednarodni sceni, ob tem so krog pred tem porazili Olimpijo, ozračje pri vijoličastih je bilo po dveh ligaških remijih proti Rogaški in Domžalam manj pozitivno. Varovanci Alberta Riere so z zmago z 2:0 nepremagani na vrhu prvoligaške lestvice, neprepričljivi vijoličasti, ki bodo na prvi tekmi po reprezentančni pavzi igrali derbi z Olimpijo v Stožicah, pa so doživeli prvi prvenstven poraz v sezoni.

Na Areni Z'dežele je trener Maribora Damir Krznar prvič preizkusil novinca Erica Castra, portugalski napadalec angolskih korenin je začel tekmo. Zaradi poškodbe je bil izven kadra kapetan Martin Milec. Po poškodbi aduktorja je bil znova v prvi postavi Jan Repas.

Andrej Petelinšek

Celjani so tekmo z vijoličastimi začeli manj dominantno kot zadnje tekme, a so bili kljub temu nevarnejši od Mariborčanov. V 12. minuti so grofje povedli. Aljoša Matko je poslal predložek na levo stran kazenskega prostora, Žan Karničnik pa je z glavo streljal z več kot enajstih metrov, med nogama Andraža Žinića in mimo Ažbeta Juga, ki je obstal na črti.

Andrej Petelinšek

Prvi strel Maribora proti golu gostiteljev je v 24. minuti sprožil Marko Božić, Matko Obradović ni imel težav. Dve minuti kasneje pa je po strelu Karničnika posredoval Jug. Novi mariborski napadalec Castro je nekajkrat poskusil s streli od daleč, toda brez uspeha. Lep strel z roba kazenskega prostora je v 32. minuti sprožil Arnel Jakupović, Obradović je odbil v kot, po katerem je Castro slabo streljal z glavo. Prvi polčas se je končal z dolgim sodniškim pregledovanjem sporne situacije v kazenskem prostoru Celja, ko je Mark Zabukovnik igral z roko. David Šmajc se je s pomočjo VAR-a po več kot štirih minutah premora odločil za prepovedan položaj igralca, ki se je vračal iz ofsajda.

Andrej Petelinšek

Več prostora sta si namenili ekipi v drugem polčasu, ki pa se ni začel nič bolj atraktivno. V 51. minuti je Repas prvi streljal z razdalje, Obradović odbil v kot. Na drugi strani je v 57. minuti Luka Bobičanec prav tako poskusil od daleč, branil je Jug. Krznar je v 61. minuti Castra in Marka Božića zamenjal z Beharjem Feto in Josipom Iličićem. Ta je po štirih minutah lepo podal Repasu, ki je prodiral, zveznega igralca je kot zadnji v vrstah Celja ustavil Bobičanec, toda Šmajc prekrška ni dosodil.

Andrej Petelinšek

V 75. minuti je Jug preprečil povišanje vodstva gostiteljev, ko je v dvoboju ena na ena ubranil strel Aljoši Matku. V zadnjih minutah je bilo na igrišču več dogajanja. Josip Iličić je v 84. minuti zadel okvir vrat po podaji in prodoru Repasa. V 86. minuti je v kazenskem prostoru streljal Marin Laušić, Obradović je bil na pravem mestu. Minuti kasneje je imel Matko še eno priložnost za povišanje vodstva, Jug je odbil v kot. Nekdanji nogometaš Maribora pa je za 2:0 zadel v sodnikovem dodatku.

Andrej Petelinšek

Odzive po tekmi bomo objavili v Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta