(FOTO) Krznar kot papagaj, a to ne pomaga: Maribor visoko poražen na štajerskem derbiju

Miha Dajčman Miha Dajčman
23.09.2022 18:31

Na pol poti med Gradcem in Mariborom so črno-beli s 5:1 nadigrali vijoličaste. Za slovenske prvake prvič Dizdarević in Rafiu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ishaq Rafiu je proti Sturmu igral eno uro. V Evropi se privaja na hladnejše vreme.
Saso Bizjak

Na pripravljalni tekmi med reprezentančnim premorom sta se v Wildonu srečala redna štajerska tekmeca. Pri Sturmu so zagotovo bolj zadovoljni z izkupičkom, saj so že po 37 minutah vodili s 4:0, nato pa upočasnili tempo s številnimi menjavami, ko so priložnost ponudili tudi mnogim mladim nogometašem. Maribor je bil vidno počasnejši. Proti tako agresivnemu in angažiranemu tekmecu je treba žogo oddati po dotiku ali dveh, je po tekmi razlagal trener Maribora Damir Krznar. V 78. minuti je za njegovo moštvo z enajstih metrov zadel Rok Sirk, kmalu zatem pa so Avstrijci postavili končni izid 5:1.

Na prvi pogled je z nekoliko bolj zdesetkano, a kljub temu zelo kvalitetno zasedbo začel Sturm, za katerega med ostalimi reprezentanti nista igrala tudi Jon Gorenc Stankovič in Tomi Horvat, ki bosta danes kandidirala za nastop na tekmi Slovenije in Norveške. Pri Mariboru so manjkali reprezentanti Gregor Sikošek, Aljaž Antolin, Žan Vipotnik in Samo Pridgar, na seznamu poškodovanih pa se je znašel Marko Tolić.

Saso Bizjak

Krznar je igralcem enakovredno razdelil minute in ugotovil, kako so pripravljeni tisti, ki na zadnjih tekmah niso veliko igrali. "Visok poraz, a iz njega želimo potegniti, kar je bilo dobro - to je, da smo napravili preizkus za vse. Pametnejši smo glede tega, kdo zmore in koliko zmore. Tako posamično kot za celotno moštvo. Ugotovili smo, kakšen je način, ko zmoremo, in na kakšen način ne moremo igrati. Brez borbe in agresije, kar ponavljam kot papagaj večkrat na dan, v nogometu ni rezultata. Bili smo ležerni na žogi in tako v treh minutah končamo tekmo. Kaznovali so nas, ko nismo bili agresivni po prekinitvah ali po izgubljeni žogi. Drži, da smo spreminjali ekipo, da je bil nasprotnik dober, a resnično nismo bili dobri," je ocenil hrvaški strateg, ki pa verjame, da se bo ekipa iz tega poraza nekaj naučila in da bo to opomin pred obračunom z Gorico v prvenstvu prihodnjo nedeljo. "Če bi tekmo vzeli tako resno kot tekmec, bi bili boljši," je bil znova razočaran nad pristopom ekipe Krznar.

Sašo Bizjak

Od prve minute je pri vijoličastih začel mladinec Alen Dizdarević, ki je poleti iz Dinama prestopil v Maribor, s člansko ekipo pa trenira zadnje tedne. Krznar je bil zadovoljen z njegovo igro v napadu, ne pa z obrambo. V 30. minuti je vstopil Ishaq Rafiu in na igrišču preživel celo uro. "Vidi se mu, da je utrujen, oddelal je razvojni ciklus. Verjamem, da bo v nadaljevanju koristil ekipi," je nastop Nigerijca komentiral trener.

Sašo Bizjak

"Lepo je bilo zaigrati za Maribor, a nisem zadovoljen zaradi poraza. Prisegel sem si, da bom skušal na vsaki tekmi za Maribor doseči gol, toda tokrat se je tekma obrnila v drugo smer. Do sedaj pa zame v Mariboru vse poteka dobro, ekipa me je sprejela kot družina," je prve vtise po debiju v vijoličastem in prvih tednih v Mariboru opisal 21-letni Ishaq Rafiu. Nigerijec pravi, da na treningih napreduje, navaja pa se tudi na hladnejše vreme, saj prvič igra in trenira v takšnih razmerah. "Blizu sem 100-odstotni pripravljenosti," še pravi Rafiu, ki se vedno bolje razume s soigralci tudi na igrišču. Verjame, da bo že na naslednji tekmi boljši.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta