(FOTO) Maribor na generalki z Bistrico ob polčasu menjal celotno enajsterico, drugoligaš klonil šele v zaključku

Miha Dajčman Miha Dajčman
07.02.2024 18:54

Mariborčani so na sedmi pripravljalni tekmi to zimo zmagali tretjič, od Bistrice so bili vijoličasti boljši s 3:0.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Za razliko od preostalih prvoligašev, ki so zadnje pripravljalne tekme igrali minuli konec tedna, so Mariborčani sedmi obračun v zimskih pripravah odigrali štiri dni pred prvenstvenim obračunom z Aluminijem. Zadnji tekmec vijoličastih v zimskih pripravah je bila drugoligaška Bistrica.

Trener Maribora Ante Šimundža je imel za obračun z Bistričani v kadru 27 nogometašev, zaradi poškodb so manjkali Marcel Lorber, Andraž Žinić, Behar Feta in Gregor Sikošek. Presenetljivo se je snovalec taktike vijoličastih odločil, da znova enakomerno razdeli igralne minute med svoje varovance. Med polčasom se je Šimundža tako odločil za menjavo celotne enajsterice.

Vodstvo gostiteljev je v za javnost zaprtem Ljudskem vrtu na začetku obračuna preprečil vratar Bistrice Marko Deronja. V 4. minuti je ubranil enajstmetrovko Arnelu Jakupoviću, ki jo je sodnik dosodil po prekršku Alena Bukovca nad Redwanom Bourlesom. Štiri minute kasneje pa je Deronja strel Tineta Čuka z roba kazenskega prostora usmeril v vratnico, žoga pa se je odbila v polje. Še enkrat je vratar Bistrice dobro posredoval v 14. minuti, ko je s petnajstih metrov streljal Jakupović. Edino priložnost za goste je imel v 26. minuti Brin Horvat, ki je v drugoligaša posojen iz Maribora. Še eno priložnost so imeli vijoličasti v prvem delu, Bourles je prigraval na levi strani kazenskega prostora, podal pred gol, Deronja pa je žogo izbil.

Maribor nogomet Nk Maribor in Nk Bistrica - Avtor Igor Napast
Igor Napast

Postava Maribora, ki je v igro vstopila v drugem polčasu, je bila bolj dinamična, a vse do zadnjih minut, ko je po menjavah gostov začela pešata obramba Bistrice, vijoličasti prevlade niso kronali. S streli so poskušali Aleks Pihler, Jan Repas - njegov strel je lepo ubranil vratar Primož Fridrih -, Josip Iličić, Maks Barišić in Martin Milec.

Arnel Jakupović je na pripravljalnih tekmah dosegel pet golov, proti Bistrici pa zgrešil enajstmetrovko. 
Igor Napast

Za vodstvo Maribora pa je v 78. minuti poskrbel Marko Kolar, ko so gostje med izbijanjem zadelo Hilala Soudanija, Kolar pa je z odbito žogo sam stekel proti vratom Bistrice in uspešno zaključil. Dve minuti kasneje je po prostem strelu Iličića za 2:0 žogo v gol potisnil Luka Uskoković. V 82. minuti pa je Iličić zadel še iz enajstmetrovke, ki je bila dosojena po prekršku nad Kolarjem.

Igor Napast

Odzive iz tabora vijoličastih bomo objavili na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta